13.10.2013

Off-season menossa - ensi viikolla uusia suunnitelmia!

Kohta parikin viikkoa mennyt Berliinistä, niin se aika rientää ja kiirettä pitää! Urheilua ei ole juurikaan tullut, mitä nyt Berliinistä tulon jälkeen koulumatkapyöräilyt ja muutama tunnin molemmin puolin olevia pyörätreenejä, uintia en ole vielä kokeillut ja juoksuakin kokeillut olen jo 12min verran kun jänistelin 2400m tuloksen cooperissa pari päivää sitten.

Maratonin jälkeen kaupungilla käppäily sai toisen jalan sisemmän holvikaaren kipeytymään, joten vaikka tässä ei tätä flunssaa olisikaan, en olisi käynyt juoksemassa vielä. Torstaina jalassa tunsi, että jumittaa vielä, vaikka pahasti kipeä ei olekaan enää, mutta pidempää juoksua ei tekisi mieli vielä tehdäkään. Eipä tässä nyt kiire kyllä ole juoksemaan, sillä flunssa tosiaan on jatkunut, tosin eilen ja tänään vähän parempaa oloa, ensi viikolla höntsäillään varmaan jo treenien parissa ja uimassa olisi tarkoitus käydä muutamia kertoja ja katsoa, mistä se uintikunto starttaa tähän kauteen.

Viime vuonna uinnissa 1000m kulki joulukuussa ehkä n. 18-19min väliin, ja keväällä se meni 13:45(?), nyt toiveissa olisi, että ihan noin kauaa ei joulukuussa menisi ja pääsisi uimaan paremmalla tekniikalla pidemmän talvikauden ja keväällä ja kesällä aika 1000m testissä olisi alle 13min, mutta eipä vielä mennä toiveiden tasolle vaan katsotaan miten uinti lähtee kulkemaan.

Voimaa olisi tarkoitus hakea nyt ensi kertaa systemaattisemmin salilta sekä mäestä juosten ja spinningpyörällä vetäen, jotta ensi kaudella vauhtia olisi taas aavistuksen enemmän. Viime vuonna kuntosalia tuli hyödynnettyä aivan liian vähän voiman hankinnassa, lähinnä pyörää ja juoksua tuli sisällä treenattua, mutta voimaa ei juurikaan eikä todellakaan systemaattisesti ja progressiivisesti.

Pyörällä jatkettaneen spinningin ja kuntopyörän kanssa, ja myös talvipyöräilyä viime vuoden tapaan ohjelmassa - tehokkaat treenit sisällä ja palauttavampaa ulkona sitten.
Mietinnässä myös on, jos jostain saisi hieman apua pyörän hankinnassa kesää varten, sillä omia kolikkoja opiskelijana ei ole kovin suurta summaa laittaa uutta pyörää (=parempaa pyörää) ajatellen. Muissa lajeissa hankinnat ovat jotenkin siedettäviä, vaikka märkäpukukin tuottaa mahdollisia ongelmia, ja nykyinen 85€ puku ei ihan palvele sitä, mitä toivoisin saavani siltä ja lyhyemmillä matkoilla se lähinnä hidastaa, kun kroppa ei ole enää sitä samaa, mitä se silloin hankinnan aikaan oli joskus. Toisaalta, kyllä näilläkin kamoilla (blogin kansikuvan kamoilla) alle 4:15 aika puolimatkalla on täysin mahdollinen uskoakseni, treenillähän se aika paranee :)

Juosten yrityksissä on hakea lisää vauhtia keskittyen spesifisemmin voimaan ja lyhyempiin matkoihin enemmän, jotta kymppi saadaan alkukesästä kulkemaan pari minuuttia kovempaa kuin tällä hetkellä se on liikahtanut. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, kun juoksua on niin vähän ollut tänä vuonna. Siitä sitten keskittyen enemmän pidemmälle matkalle, jotta puolimatka ja mahdollinen täysimatka kulkee vauhdikkaasti ensi vuonna pääkisoina :)

Palataan tarkempaan suunnitelmaan ensi viikolla kun ehtii koululta, siihen asti rennosti nauttien :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti