11.5.2014

Viikko 19

Perusviikko saatiin kursittua kasaan pienellä twistillä, kun oltiin Mikkelissä harjoittelemassa, niin opiskeluiden kuin triathloninkin suhteen. Siispä ei paljoa tullut uitua, kun totesin lähihallin hyvin epämiellyttäväksi heti maanantai-aamuna. Pari hyvää perusjuoksua ja peruspyörää saatiin kasaan kuitenkin, ja viikonloppuna extempore HCR ja vielä yksi peruspyörälenkki.

MA: Ap: Uintia 2,2km/35min
Ip: Pk-pyöräilyä 52km/1h40min (31,2km/h, 130bpm)
TI: Perusjuoksua 15km, 4:53/km, 144bpm
KE: Pk-pyöräilyä 74km/2h16min (32,5km/h, 122bpm)
TO: Perusjuoksua 15km, 4:52/km, 140bpm
PE: Lepo, matkapäivä
LA: Ap: Pk-pyöräilyä 27km/1h11min (22,8km/h)
Ip: Puolimaraton 1:21:46, 3:52/km, 181bpm, yht. 26km.
SU: Pk-pyöräilyä 61km/2h07min (28,7km/h, 119bpm)

Yht: 12h12min, sis. Juoksua 57,5km/4h22min, pyöräilyä 214km/7h15min, uintia 2,2km/35min

Maanantaina tosiaan kävin tutustumassa paikalliseen uimahalliin, naisvuoressa, ja kovin paljoa en sen asiakkaista hyvää voi sanoa, niistä joihin törmäsin, kuvainnollisesti ja konkreettisesti. Ehdin uida ehkä 50m, kun joku tarraa uimahousuista niin että meinaavat hajota. Tämä vanha mies oli sitä mieltä, että häntä ei saa ohittaa muualla kuin päädyssä, koska häneltä on kuulemma mennyt uimalasit joskus hajalle, kun joku ohitti hänet. Ja koska hän on uinut tällä radalla jo 30 vuotta, hän ei siitä vaihda rataa, vaan minun pitäisi mennä uimaan "mammojen seuraksi ja viihdyttämään heitä" tai painua ties minne. Noh, enpä siitä jaksanut niin välittää vaan jatkoin omaa uintia. Pari sataa metriä myöhemmin saan kaksi nyrkin iskua naamaan kun uin tämän ohi, kun hän ui selkäuintia tällä nopealla radalla, kädet oikein leveältä mennen keskeltä rataa kelluen, ettei varmasti edes vastaantulevat pääsisivät ohitse. Huoh. Onneksi allas sen verran tyhjeni, että sain edes jotain uitua. Ei tehnyt mieli mennä tuonne enää toista kertaa.
Illalla kävin tutustumassa Mikkelin maanteihin, ihan mukavat, ei kovin maisemalliset tosin.
Tiistaina tutustuin ennen illan lääkäriliiton kokousta paikallisiin maastoihin, ja oikein menevät pururadat löytyivät ihan vierestä. Nice. Vaihtelevaa ja kumpuilevaa maastoa, leveää baanaa, polkua yms. miten vain haluaa.
Keskiviikkona toinen maisemien katselureissu, ei kyllä löytynyt vieläkään ihmeempiä.
Torstaina toinen perusjuoksureissu maastoihin, polkujuoksua ties missä, ja koska en löytänyt sitä ns. pääpolkua, juoksin edestakaisen reitin kunnon rämeikössä ja kivikossa välillä. Oli ihan aitoa polkujuoksumeininkiä! Löysin kuitenkin takaisin, vaikka vielä vain 200m ennen lähtöpaikkaa mietin, että olenkohan oikeassa paikassa :)
Perjantaina oli iltapäivästä matkapäivä, ja illalla Helsingissä satoikin sitten sen verran, ettei tehnyt enää mieli mennä kastumaan ulos.
Lauantaina näin kaverilla somen kautta viestin, että tarjoaa jollekin HCR paikkaa, ja päätin kysyä, jos tämä olisi vielä tarjolla. Noh, siitä sitten kävin hakemassa numerolapun ja chipin kaupunkipyörällä puolen päivän aikaan ja valmistautumaan juoksuun. Ehkä pizza ja keksipaketti eivät olleet parhaat valmistautumis/tankkauseväät, mutta näillä mentiin tällä kertaa... :) Ihan päivän olosuhteet ja fiiliksen mukainen juoksu, hengitys ei kyllä pelannut yhtään, kuten ei ole pelannut pariin viikkoon. Mutta eiköhän tästä kunto vielä vähän kasva, joten en olisi huolissani kunnosta. Juosten. Pyörällä pitää koittaa tsempata.
Sunnuntaina aamupäivästä pk-pyöräilyä vielä, jalkoja palautellen, välissä 20km vähän reippaampaa, sykkeet tosin maltilliset siinäkin (alle 135bpm), muuten siellä 110-115bpm.

Ihan hyvä perusviikko, uintia ei kyllä saa päästää rapistumaan, sen nostaminen vie taas pari viikkoa jos se laskee, tuntuma pitäisi pitää yllä, tavalla tai toisella. Ehkä saadaan toinen vastaava tähän perään, tiedä häntä. Ei tosin puolimaratonia, mutta noin yleisesti. Voisin yrittää kirjoittaa HCR:stä jotain pidempää vielä huomenna jos ehdin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti