13.5.2013

Viikko 19 ja paluu arkeen

Tänään on enää reilu 66 vuorokautta Joroisille!!

Huutomerkit siitä, että tuntuu, että kunto ei todellakaan olisi kasvanut siihen pisteeseen, että tavoite olisi kovin realistinen. Kova sen pitääkin olla, helpolla sellainen ei saa tulla, mutta mahdollinen sen pitää olla. Mielellään melkein jokaisena päivänä kun laittaa kaiken peliin, eikä minkään tuurin varassa. Tässä olen arvioita pyöritellyt päässä, mutta pyöräily tuottaa aivan mahdotonta päänvaivaa. Kuinka kovaa sitä pystyy ajamaan 90km vielä uinnin päälle ja ennen juoksua? Kuinka suuret erot yksittäisillä tempo-ajoilla on pitkään matkavauhtiin? Onko muutaman kilsan tuntinopeuden pudotus merkittävästi helpompaa pitää todella paljon pidempään? Mistä tiedän, mikä on se raja, jonka yli ei saa pyöräillessä mennä, että loppuaika olisi optimaalinen vielä juoksun jälkeenkin?

Tiistaina olisi ollut Heltri-cupin tempoa 10km vuorossa, mutta koska olin lauantaina juoksemassa HCR:n, päätin lopulta jättää sen välistä ja suunnata saunalenkille. Tiistait ovatkin nihkeitä päiviä lähteä illasta jonnekin, kun viikottainen lahjaksi saatu saunavuoro osuu siihen <3 :)

Sen sijaan päätin keskiviikkona ajella omaa kympin tempoa, samoilla nurkilla! Katselin kartasta, missäs tämä paikka nyt olikaan, kun olen pari kertaa ehkä mennyt pyörällä siitä aiemmin ohi mutta yleensä en siihen suuntaan lähde ajelemaan. Noh, löysin lopulta perille ja olin tutkinut reittikartankin ja melko selkeähän se oli. Pari hassua risteystä vain.
Lähdin kevyenliikenteenväylältä ja sillä ajelinkin ne pätkät jotka olivat kelvitettyä, muuten sitten tietenkin ajokaistaa. Olipa heikossa kunnossa osa kelvistä, kunnon railoa ja pomppua! Sai siis välillä nousta ihan pystyyn ja valmistautua iskuun, mutta onneksi kaikesta selvittiin, jopa kaikista jalankulkijoistakin, joita ei onneksi liikaa ollut :)
Reittiä ei kyllä nähnyt kartalta, että mikä sen profiili oli, mutta kyllä se selvisi lopulta! Alkumatka oli oikein mukavaa ja helppoa, mutta toisella puolikkaalla olikin sitten pari ihan naisellista kukkulaa kavuttavana. Kyllähän nekin meni, tosin olisi voinut tietenkin olla varautunut niihin ja ajella niihin kovempaa, ettei vauhti pysähtyisi kuin seinään. Lopulta selvisin kuitenkin 10km urakasta, joka tuli täyteen vähän yli kierroksen jälkeen mittariin (en tiedä mistä lähtö ja maali olivat, joten mikä on tarkka mitta reitille, ja ajelinhan minä vähän eri kaistaa), joka näytti ajaksi sitten puolikkaille 7:47 ja 8:03 ja kokonaisaikaa 15:50 sykkeiden ollessa 161 ja 173, keskiarvona 167. Enemmän pitäisi siis saada irti, käyristä huomaa, että mäet kyllä nostaa sykkeen, mutta mäen päällä ja alamäessä se laskee taas. Ketju siis jatkossa vain kireämmälle! :) Eipä olisi ollut tällä ajalla mitään asiaa pisteillä kuitenkaan vielä cupissa, joten hyvä näin. Yritetään jatkossa kovempaa, vaikka lappu rinnassa sitten.

Viikon saldoksi tuli jo peruslukemat, 11h19min, josta juoksua jo mukavat 48km ja määriä olisi tarkoitus kasvattaa vielä vähän kesään tultaessa sinne 60km tienoille.

MA: Kevyttä juoksua aamulla 5km @ 5:44/km (syke 130) ja illalla 5.8km @ 4:56/km (syke 138). Olipa iso ero samalla lenkillä aamun ja illan välillä. Palautumisaste oli paljon parempi illalla ja jalat ei todellakaan niin tukossa enää kuin aamusta olivat.
TI: Kiireessä uimahallille, jossa en ehtinyt kuitenkaan uida kuin 1.2km/17min erinäisiä vetoloita. Illalla juoksua  6.3km @ 6:28/km (syke 114) saunalenkin muodossa.
KE: Pyöräilyä ~60km @ 27.8km/h (syke 126) sis 10km tempoajon.
TO: Juoksua 21.1km @ 4:58/km (syke 145), alussa hitaampaa, lopussa sellaisia 4:30/km vetoloita reippahasti. tuntuma oli ihan jees, vaikka vähän vauhti kadoksissa. Illalla vielä pyöräilyä 22km @ 29km/h, paluumatka vähän reippahammin.
PE: Uintia aamusta 2.2km/35min, ja oli taas tukkoista. Rokotus toisessa kädessä tuntui nihkeältä. Pitää uida kyllä enemmän että tatsi löytyy taas ja kehitys kehittyy. Pyöräilyä 15km @ 23km/h ja juoksua 9.6km @ 4:41/km (syke 138)
LA: Lepoa, kun en vaan jaksanut vääntää itseäni uimaan illasta tai juoksemaan edes. Oli niin turha päivä...
SU: 2x~45km pyörälenkki äitienpäivän viettoon. Aamupäivästä 45.6km @ 31.6km/h (syke 137), sis. lopussa 20km 5km väliaikoina 32.8, 34.8, 37.8 ja 38.8km/h. Viimeinen kymppi siis kovempaa jo kuin keskiviikon tempossa. Sykkeet aika samassa kuin silloin eli 160/165bpm. Pari tuntia myöhemmin takaisinpäin 46.2km @ 34.6km/h (syke 152), jossa ensimmäiset 40km reippaampaa ja loppu kevyemmin kun tultiin keskustaan. Väliajat 5km välein 40km pätkältä 32.7, 37.9, 34.6, 37.7, 38.2, 34.7, 34.0, 34.4km/h. Lopun kahdessa oli jo liikennevaloja sen verran, että keskari putosi 36km/h:n alle. Silti oikein mukavan lennokas meno oli! Tällaisia pitäisi olla enemmän, varmasti kehittäviä! Vieläkin pidempiä settejä voisi vetää, nyt mentiin alle 1h reipasta. Resepti siis olisi, pitkää ja kovaa, lyhyttä ja vielä kovempaa?

Tulevalla viikolla onkin pari mahdollisuutta iskeä juosten kovempaa, kun matkoina ovat pariviestijuoksu, 3x1km torstaina, ja cooperin testi lauantaina. Saa nähdä osallistunko cooperiin, mutta pariviestijuoksuun kylläkin, palkinnot ovat kuitenkin sen verran houkuttelevia ;)

3 kommenttia:

  1. Jos haluat pariutua jo ennen pariviestijuoksua niin itse tulen paikalle yksin. En tiedä onko meillä tosin asiaa palkinnoille, mutta suhteellisen tasaväkisen parin ainakin muodostaisimme. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no mikä ettei oltaisi pari sitten huomenissa. Nähdään siellä sitten!

      Poista