27.12.2011

Tulevan kauden tavoitteet, intoa täynnä!

Terve taas pitkästä aikaa!

Eipä ole tullut muistettua tänne kirjata mitään- no, enpä ole juuri mitään saanut aikaankaan. Koulussa on ollut kiirettä jne. mutta eihän se mikään tekosyy saa olla! Tyttöystävä toki verottaa oman aikansa, ja sen hänelle toki suon mitä mieluiten ;) Joten sen ehdoilla on menty aika pitkälti tämä syksy.

Nyt on kuitenkin joululoma alkanut ja joulu vietetty - katse on jo suunnattu ensi kauteen, talven muutamaan juoksuun Aktia -Cupissa, kevään Helsinki City Runiin, jonne koulun parinkymmenen muun ihmisen kanssa on porukalla ilmottauduttu, sekä etenkin elokuun 18. päivään, jolloin pitäisi olla Pajulahdessa täyden matkan triathlonin SM-kisat :) Ei toki tähytä mitalleille, mutta läpipääsyyn kuitenkin! Lopuksi tähtään lokakuun Vantaan maratonille, jossa pitäisi tehdä selvää jälkeä 3:30 ajasta. Saa nähdä.

Uusi maantiepyörä on alla, tai oli syksyllä, kun sillä uskalsi ajaa. Nyt on talven ajan hybridi ja maastopyörä, ja spinningiä ajattelin koittaa myös. Ehkä tämä maanteikonkeli kulkee kovempaa kuin yli 10v vanha hybridi tuolla tienpäällä.

Tein itselle treeniohjelman, jossa ei vielä viikkotasolla ole, mitä treenejä on, vaan määrät, treenityypit yms. on vasta kirjattu. En ole nähnyt tarpeen kirjoittaa jokaista viikkoa valmiiksi, vaan aina viikkoa edeltävällä viikolla sen voi kirjoittaa itselleen, tuntemusten mukaan eletään. Tarkoitus on nostaa treenitunnit sinne 8-18h paikkeille, pääasiassa toki siellä välillä, lepoviikot alhaalla, rankat määräviikot ylhäällä. panostan koko kauden määrään, intesiteettiä en ajatellut nostaa kovin hurjasti, koska kestävyys on selvä rajoittava tekijä itsellä, joten siihen on panostettava.

Talvi menee juostessa, kun kelit eivät pyöräilyä salli ulkona kovin mukavasti, ja samalla hiotaan uintia hallissa määrän ja tekniikan avulla. juoksussa viikkokilsat toivottavasti ovat siellä 50-100km (4-8h) välillä, kevyillä viikoilla allekin. Uintia olisi tarkoitus treenata 2-3x viikkoon, jos sitä saisi sen 2-4h uintia ainakin viikossa. Pyörää olisi tarkoitus saada koulumatkoista, spinningistä ja satunnaisista pyörälenkeistä talvellakin. Pyöräily on ehkä kuitenkin paras osa-alueeni, joten en olisi siitä huolissani, että pääsen sitä jynssäämään sitten huhtikuun tienoilla vasta määrällisesti enemmän (pitkät lenkit pitenevät aina heinäkuun lopulle asti sinne yli 150km lenkkeihin, mahdollisesti käyttäen koko kevään ja kesän pyöräilykerhojen treenejä siihen).

Tavotteista

tällä viikolla pitäisi käydä testaamassa, miten se uinti sujuu syksyn aika hiljaisen uimattomuuden jäljiltä, niin voin vähän laittaa tavotteita sen osalta.

Juoksin aktiassa 10km aikaan 43:19, ja tavoite olisi, että maaliskuun aktiassa menee 41:xx ja koko kauden jälkeen sitten alle 40min. tämä ensimmäinen on hyvinkin mahdollista, koska taktiikka ei ole ollut aivan paras mahdollinen vielä kisassa, kun lopussa on ollut liikaakin voimia vielä.

HCR:ssä tavoite olisi toukokuussa sitten alittaa 1:35. Tarkennetaan jos on tarvetta lähempänä kisaa.

Maratonilla lokakuussa, kovin kaukana vielä, aikainen toive olisi murskata 3:30 aika, mutta mitään tarkkaa en osaa sanoa, riippuu niin monista tekijöistä, jotka voivat sotkea tämänkin tavoitteen.

Täydellä matkalla triathlonissa olisi toive päästä alle 12h30min, ehkä jopa alle 12h, jos treeni menee kuten on toiveissa eikä tule vastoinkäymisiä. hyvin, hyvin aikaiset ajat lajeille voisivat olla 1:40 uintiin, 6:10 pyörään (sis. vaihdot, itse pyörä 6:00), maraton niin ripeään kuin vain pääsee, alle 4h toiveissa, luultavasti menee lähemmäs 4:30 kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti