29.9.2012

Kohti Vantaata

Tänään lompsin matkaan ajatuksella, että juostaan puolikas maran alustavaa "tavoitevauhtia" ja sen perusteella, miten sykkeet käyttäytyy, päätän sitten maratonin tarkemman tavoitteen.

Aurinko paistoi vielä 30min ennen lähtöä, joten lyhyet kamat ja aurinkolasit päähän ja musiikkia mukaan. Ja kas, kun lähden liikkeelle, näen kuinka tumma pilvi lipuu taivaanrannasta kohti Helsinkiä. Jes. No eipä aikaakaan, kun alkaa tihuttaa ja parin kilsan jälkeen sataa reilummin. Olo muuttui tosi kurjaksi, koska oli lyhyet kamat niskassa ja alkoi vituttaa. Ajattelin hetken jo, että juostaan tänään taas lyhyempi lenkki, kuten tällä viikolla onkin jo kolmesti tehty. eli sellainen 5-10km ja huomenna uusi yritys.

Aurinko alkoi tulla pilvien takaa kuitenkin pikku hiljaa ja lopulta paistoi ja kuivatti vaatteet ja varustus oli juuri sopiva tuohon keliin lopulta.

Aiemmin tällä viikolla olen juossut vain 10 ja 11km lenkit, joista viimeinen 5km 4:15/km vauhdilla ja se on ollut todella raskasta. Eilen juoksin 8.5km 5:15 vauhdilla, jossa 9 ruskoa mukana. 


Tänään vauhti lähti heti alusta asti kulkemaan n. 4:25-4:30 välillä, ja sykkeet pysyivät alusta loppuun 165 molemmin puolin, joka on yllättävän vähän, kun noilla 5km 4:15/km vauhdeilla syke on ollut 175 paikkeilla ja loppua kohden selvästi nouseva. Tänään kuitenkin vain pahimpiin ylämäkiin syke nousi yli 170 ja nopein kilometrikin tuli sitten viimeiselle täydelle kilometrille ollen 4:15.

Tässä vähän pelkään, että sattui pöljä päivä, ja koska aiemmin viikolla ei ihan mahdottomasti ole tullut juostua, saattaisi tämä olla vain keveän viikon tulosta, vaikkei tarkoitus ollutkaan olla kevyt.  Toivottavasti kuntohuippu ei tule esiin liian aikaisin...


Puolikkaalla keväällä juoksin muistaakseni HCR:n ~175 keskisykkeellä (nyt 167) ja vauhti oli silloin 4:18 (nyt 4:27). Millä tavoitteella tässä oikein kannattaisi lähteä? Alunperin oli tarkoitus juosta tänään 4:40 vauhtia, mutta kun ei. 


Katsotaan, josko sitä pystyisi hidastamaan tästä n. 10s/km ja pitämään sykkeet siten alkumatkasta alempana ja jaksamaan siten kaksi kertaa pidemmälle.


Odottavaisin ja pelokkain fiiliksin viimeiseen kahteen viikkoon lähdetään. Kai tällä uskaltaa ja pitääkin lähteä alle 3:20 maratonilta hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti