29.12.2012

Lenkkivihkon loppuminen kertoo olennaisen

Joulu on nyt valitettavasti jo ohi, ja paluu treeniin alkaa oikeasti. Mukavaa se löhöilykin on, mutta niin on treenaaminen ja tuloksien saaminen ensi kesänä.

Lenkkivihko.fi -sivusto on päättänyt lopettaa toimintansa tämän vuoden loputtua. Haiken mielin jäin miettimään, mitä sitä seuraavaksi.
Koska omistan Garminin laitteen 910XT:n, Garmin Connect olisi melko luonnollinen jatkumo, jota käytänkin, aina kun se on toiminnassa. Lisäksi sieltä on hyvä tarkastella kaikki käppyrät ja muut kuvaajat ja sijainnit yms. mitä juostessa, pyöräillessä tai uidessa voisi kuvitella tarvitsevansa.
Kuitenkaan se ei ole täydellinen. Ei lähellekään. Jos joku tietää vastaavan internet-päiväkirjamaisen treenikalenterin, joka olisi lähes täydellinen, kertokaa. Kiitos.
Niinpä päätin tehdä oman kotikoneelle, johon ongin tiedot sitten GC:stä ja laitan manuaalisesti ne sinne. Opettelin käyttämään exceliä ja lopulta monen tunnin jälkeen sain hienoja käppyröitä, kuvaajia ja luetteloita aikaiseksi. Jokaisesta lajista erikseen ja yhdessä. Tunnit ja kilometrit omissaan. Vertailu on melko helppoa viikkotasolla. No, siinähän se tulikin. Ongelma. Tai siis haaste. Ratkaisu.
Käppyrät kuluneeltä vuodelta näyttävät tältä, mitä ne ovat tuossa yläosan uudessa välilehdessä, jos saan ne näkymään. se kertoo kaiken. Juurikin ongelman, haasteen ja ratkaisun.Treenitunnit ja kilometrit ovat olleet koko vuoden hävyttömän alhaisia, progressiota ei ole monessa paikassa ja tasaisuus on tipotiessään. Tähän on saatava muutos tulevalle kaudelle, että triathlon ja juoksu kulkee uudella tasolla ensi kaudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti