10.5.2014

Viikko 18, määrällisesti kevyt, suhteellisesti tehoa enemmän

Kiireisestä viikosta on hyvä tehdä kevyt viikko, ettei tule paineita treenata silloin kun pitää keskittyä muihin asioihin. Eipä tämä niin vakavaa touhua ole, etteikö kevyitä viikkoja mahtuisi aina sinne tänne, vaikkei niitä olisi suunnitellutkaan.

MA: Uintia 2,6km/39min, sis. 6x200m/L3:00 + intervallijuoksua 12km, 4:20/km, sis. 10*(400m/100m pal.)
TI: Lepo
KE: Uintia 2,6km/39min, sis. 1000m testiuinti aikaan 13:28,6 (1:20,8/100m) + perusjuoksua 7,7km, 4:42/km
TO: Lepo
PE: Uintia 4,3km/1h08min
LA: Juoksua 12,7km, 4:00/km, sis. 10km kisa 37:46 (3:47/km), avg. 176bpm + 40min kuntopiiri
SU: Lepo

Yht: 5h24min, sis. juoksua 32,4km/2h19min, pyöräilyä 0km (treeninä), uintia 9,5km/2h25min, kuntopiiriä 40min

Kevyt viikko tosiaan, ainakin urheilun osalta, muilta osin en tiedä sitten. Tehoat osin viikolla oli, kun määrä jäi niin alas. Ehkä laatu korvasi määrää? Ja kaipa tuosta palautui ihan hyvin, siltä ainakin tuntuu. Lepopäiviä riitti.
Maanantaina oli meno uinniss hyvin takkuista, sillä piti jättää tehotreeni kesken, kun 200m vedot eivät vain kulkeneet ja happi tuntui loppuvan ja puhti katoavan täysin. Pari tuntia myöhemmin juostessa oli kyllä vähän sama fiilis, mutta väänsin vähän niinkuin itseluottamuksen saamiseksi teho-osion loppuun, sitä en halunnut jättää myös kesken! ei olleet hääppöisiä 400m vetoja, avg. 1:22/kierros! palautus oli aktiivinen 100m/29s (4:58/km).
Tiistaina sitten lepoa, kiirettä, aika tyhjä olo muutenkin.
Keskiviikko oli uinnin osalta täysin erilainen. Altaalle kun tulin, ei ollut treeni vielä mietittynä, mutta reunalla päätin vetäää 1000m testin, maanantain heikosta kulusta huolimatta. Ihan hyvin, rennosti meni metrit, ei edes pahasti hyytyen matkalla, ja aika ihan tyydyttävä. vähän kovempaa voisi päästä, jos saisi pari hyvää tehotreeniä lähekkäin, mutta eipä tuo nyt niin paha ole, ei ole ongelmalaji kuitenkaan.
Torstai oli taas lepoa, vappu on kiireistä aikaa...
Perjantaina tein pidemmän uinnin, vähän vauhtileikittelyä, mutta ei sen kummempaa. Vähän alkoi jalat krampata lopussa, joten 5km jäi haaveeksi.
Lauantaina päätin lähteä meidän lääkiksen juoksukerhon järjestämään juoksukisaan keskuspuistossa, vaikka vähän pelotti jalkojen krampit. Eivät ne sen kummemmin krampanneet, mutta ei se kulkukaan hyvää ollut. Lauttasaaresta sain juoksuseuraa 4km matkalle, sen jälkeen piti yksin juosta kärjessä. Ei jalat tuntuneet pahalta, spagettia ne olivat kyllä, mutta ei henki kulkenut tavalliseen tapaan. Siihen nähden, ja reitin profiiliin nähden ihan hyvä juoksu kuitenkin, melko tasainen vauhdinjako. Illalla tein sitten kuntopiiriä, ja siinä meni jalat sitten ihan jumiin, kun ei ole hetkeen tullut tehtyä tuota, samaa settiä kuin aiemminkin. Pitää ehkä vähän vähentää jalkaosiota siitä, jos pidempi tauko tulee siihen...
Sunnuntai oli matkustuspäivä, kun Mikkeli kutsui sairaalamaailmaan ^_^

Kulunut viikko on mennyt ihan hyvin Mikkelissä, yksi lepopäivä pääsi mahtumaan arkiviikolle, ja pyörän päällekin pääsin pitkästä aikaa ja pari tavallista pidempää pk-juoksuakin sain tehtyä. Henki ei kulje kyllä tavalliseen tapaan, tuntuu ettei keuhkoihin mahdu ilmaa ja tuntuu raskaalta hengittää jos yhtään joutuu sykettä nostamaan. Ensi viikolla soittoa lääkärille, jos pääsisi testeihin asian tiimoilta, jos vaikka ongelma ei korjaannukaan tämän kevään aikana vaan saattaisi jatkua kesällekin...

Kuluneen viikon raportti tulossa lähipäivinä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti