4.8.2011

1.9km + 90km + 21.1km = Aulangon puolimatka!

Aamusta herätys 0400, reilu aamupala ja 0520 nokka kohti Aulankoa! Edellisen illan aikana käyty kisainfo toi luottavaisen fiiliksen hommaan. Pyörän jätin vartioidulle vaihtoalueelle jo lauantaina, joten sunnuntaina 0615 kun saavuin kylpylän pihaan, josta kävely kisa-alueelle, ei ollut yllätten juuri yhtään hermostunut fiilis. Oliko se sitä, ettei tiennyt yhtään, mitä odottaa? Noh, siinä vähän lämmittelyä ja täyden matkan starttia katsomaan ja sitten itse lämmittelemään veteen (kyllä, veden lämpötilan ollessa 24C ja ulkolämpötilan n. 15C?, oli vedessä kyllä lämmin - ilman märkäpukua). 0730 paukahti startti, ja loppu onkin historian lehtien havinaa vain.


Tavoitteina oli vähintään läpi, mutta kuten olin suunnitellut, uinti 0.45, pyörä 3.45, juoksu 2.30 = 7h ja rapiat vaihdot mukaan lukien. Nyt uinti meni aika tasan samaan, pyörä selvästi yläkanttiin, samoin juoksu (pyöräillyt olen koko kesän vain työmatkoja, ja juoksuakin viimeksi huhtikuun lopussa), joten tällaiset tulokset sain: 00:47:57 | 03:22:23 | 01:59:53 | 06:10:14näkeekö kukaan ernua?


Vesi oli todella lämmintä, joten hyvillä mielin sai uida ilman märkäpukua =) eka kierros n. 22min, toinen 24min, ja hölkkä vaihtoon tuo loppu. Ainoa ongelma oli, että n. 100m ennen loppua oikea pohje alkoi krampata, joten sillä ei voinut uida ja se vähän niinkuin sattui :) Noh, ei tämä mitään, sillä vasen pohje alkoi krampata 50m ennen loppua. Noh, käsillä sai vedettyä ittensä kuiville, mutta vähän pelotti, että joudutaanko minut naaraamaan vedestä juuri lopun kynnyksellä :) Oikea pohje oli ilmoiteullut aikeistaan jo aiemmin viikolla treeneissä, mutta vasen tuli vähän yllätyksenä. Ylipäätään, näin vähällä treenillä, yllätyin positiivisesti kisalapun tuomasta lisäenergiasta! Ei tuo 1.9km uintia + kiemurtelut radalla tuntunut pahalta ollenkaan pohkeita lukuunottamatta :)


Kääntöpaikka


Pyöräily meni yli odotusten, keskivauhti oli 27.6km/h, kun tavoite oli joko 24 tai 23km/h. Pohkeet ilmoitti olostaan alussa, mutta viimeiset 70km tuli ilman mitää ongelmaa. Edes etureidet eivät kertoneet olemassaolostaan, joten mukava yllätys, kun työmatkalla ei noin kovaa tule koskaan ajettua. Enkä hybridillä ollut siis edes hitain, ja ohitinkin muutaman ihmisen matkalla! Keskivauhti myös kasvoi loppuun asti, joten hyytymistä ei tapahtunut onneksi. Diesel kyllä olen pyörän päällä sen tiedän, mutta erinomaisesti meni silti! Vähän oudoksutti, että pyöräilemässä näkyi yksi täyden matkan kaveri, joka polki koko matkan(!) ilman kypärää! miten on mahdollista, ettei tätä ole poistettu kisasta?!

Priceless maaliintulo. Oman kellon
mukaan juoksu jäi 2s alle 2h.
Virallisesti jäi sitten 7s.
Juoksussa oli epäilykseni, kun edellinen pitkä lenkki (24km) oli huhtikuulta, jonka jälkeen sulkeuduin kotiin lukemaan pääsykokeisiin (joka kannatti, huh). noh, odotin ennen kisaa, että pääsisin ehkä 10min juoksua ja sitten hetki kävellään, mutta mitäs vielä, hyvinhän se kulki, vaikka yhdistelmätreenejä en ole koskaan tehnyt. Vauhteja ajattelin katsoa kilometrikylteistä, mutta pah, niitähän oli tasan kolme, 6km kyltti (aika epämääräinen), 9.5km kyltti ja 17.5km kyltti. Tavoitehan oli alittaa 2.30, mutta 6km ja 9.5km kohdilla tehtyjen laskelmien mukaan vauhtini oli luokkaa 6min/km, hieman alle. Yksin kun joutui juoksemaan, niin eipä siinä paljoa tehoja enää irronnut lisätä vauhtia. Vähän yritin, mutta taisi hyytyä siinä 14km kohdalla taas. Onneksi sain seuraa siinä ja juostiin loppumatka yhdessä tsempaten, ja sain puristettua älyttömällä loppukirillä (lähinnä älytöntä oli se ilme, jolla kirosin ja puristin maaliin) loppuajan juoksuun alle 2h. Wohoo :) Ja se reilun 7h alituskin onnistui lähes tunnilla, joten tyytyväinen saa olla =)

Hmm. Josko sanasen sanon järjestelyistä, niin mielestäni meni todella hyvin näin alottelijan silmin, en tiedä mihin muut ovat tottuneet, mutta en suurempia häiriötekijöitä itselle löytänyt. Juomahuolto ja naposteltavat ja sienet olivat pyöräilyssä ja juoksussa riittävät, itse käytin ainoastaan järjestäjän eväitä (pyörällä 4 plo energiajuomaa, nams! juoksussa vettä ja energiajuomaa  + puolikas bansku) ja tuntui että sen takia en hyytynyt ainakaan. Ehkä kilometrikylttejä olisin kaivannut lisää, ja uintiin välipoijuja tai sitten vaikka lippuja poijujen päähän, sillä niiden löytäminen veden tasosta tuotti välillä vähän ongelmaa. Mutta eipä se suuntavaistoni niin hyvä ollut siellä, kun kaarsin kokoajan oikealle, joka ei ole yhtään hyvä vastapäivään uidessa. Laidoilla menin kokoajan, joten aika pitkä lisälenkki tuli yhteensä tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti