29.5.2013

Heltri-cup RYKÄSY nro. Uno

Niinhän se "kauden avaus" koitti, niin avovesiuinnissa kuin triathlonkisoissakin. Neitsyys meni myös sprinttimatkalla, koska sellaistakaan en ole koskaan kisannut. Olen mennytkin vähän pidemmän matkan kautta näemmä.

Matkana oli siis ~750m uintia, 20km pyöräilyä ja ~5,4km juoksua.

Avovesiuinti ei pelottanut alkuun, vaikka alkulämmittelyn ollessa reilut 20km pyöräilyä ja siitä syystä jätin märkäpuvun kotiin. Treenimielessä tässä oltiin, ja tänään en kyllä jaksanut varustautua täysiin kisakamoihin.

Sää oli mitä mainoin paikanpäällä, lämpöä oli luokkaa 22C ja aurinko paistoi. Lämmintä siis riitti enemmän kuin tarpeeksi. Tuulistakin oli, mutta eipä tuo nyt mahdottomia haitannut lopulta kisassa (=pyörällä). Hyvin sen huomasi kyllä, mutta samahan se kaikille oli.

Veden lämpötila oli paikanpäällä Kuusijärvellä kuulemma n. 18-19C, joten kyllähän se uintikelpoista oli ilman märkkistäkin. Mukavia lämpimiä spotteja järvestä löytyi ja välillä sitten kylmiä aaltoja puski pohjasta. Ihan mukavaa vaihtelua, lämpimämpää ei olisikaan tarvinnut olla. Näin jälkikäteen sanoen, oli kyllä hutikuti lähteä uimaan juoksuhousuilla ja paidalla, vaan olisi kannattanut ottaa suosiolla vain uimahousut ja vetää t-paita päälle vaihdossa.

Varusteiden heikosta valinnasta johtuen aikakin oli melko heikko, eikä sitä parantanut ainakaan matkavauhti, joka oli todella mukavuusalueella menoa. Vielä kun en kehdannut eturiviin mennä lähdössä, niin ai että oli ruuhkaa uida ensimmäinen puolikas matkasta ja vähän loppumatkastakin. Kyllähän se treenistä meni, mutta märkäpuvulla ja kisavauhtia mahdollisimman edestä röyhkeästi startaten uskon, että ajasta lähtisi helposti vajaa 2min. Nyt aika oli 12:13, ja alle 10:30 pitäisi olla selvää kauraa kun oikeasti lähden kisaan SM-viivalle.

T1 meni vähän säätäessä, koska vaihtoja en ollut jaksanut vielä harjoitella tällä kaudella kertaakaan vauhdista. Kengät oli pyörässä kiinni, mutta niiden saaminen jalkaan ja kunnon vauhtiin kesti tuhottoman kauan. Muuten vaihto meni ihan mukiin, siinähän se kuten ennenkin. Tosin toinen kenkä sitten jäi kantapäästään vähän huonosti, kun se lenkki siellä jäi kengän sisään ja siten tuntui, että kenkä oli pienentynyt ainakin numerolla kisassa :) Ei se kyllä haitannut kuitenkaan. Aikaa taisi kulua T1:een ~1:30, joten kyllä siitäkin tuolla reitillä olisi viilattavissa hieman pois.

Pyörä kulki ihan kohtuudella, vaikka jalat olivat treeneistä kyllä hyvässä kestojumissa. Pari pyörää taisi mennä matkalla ohi ja muutaman ohi taisin tulla. Toisen ohi menneen "peesiin" jäin, kun selkä ei karannutkaan kuin noin 100m päähän ja lopun 5km aikana taisi vähän lähestyäkin. Vaihtoon tultiin melko pienellä erolla. Vauhti oli aika tasainen, reilu 37km/h ensimmäinen kymppi, ja vähän kovempaa toinen. Aika taisi olla n. 32:05-32:10min, riippuen mistä kohtaa sitä nappia nyt olisi pitänyt painaa. Garminia en tosiaan osannut painaa oikeaan aikaan muuta kuin lähdössä, uinnin jälkeen, ja maalissa. sm-kisoihin vauhti saisi kasvaa (toki reitistä riippuen) lähelle 38km/h, mutta jos samassakin pysytään, on se ok-tulos.

T2 oli sitten aika säätämistä. Kengän jouduin ottamaan irti polkimesta, kun ajoin väärälle tielle vaihtoon kohti kahviota ja jouduin pysäyttämään pyörän ja tulemaan vähän takaisin toinen kenkä sitten kädessä. Olispa vaihto ollutkin siinä, mutta en vielä ole saanut hankittua uusiin kenkiin pikanauhoja, joten olin laittanut nauhat sitten vain löysälle odottamaan. Siinä sitten hetki meni säätäessä niitä oikealle kireydelle ja solmiessa. Aikaa vaihtoon meni ~1:30, joka oli toooodella hidas tuolla reitillä.

~Samaan aikaan vaihtoon tullut kaveri paineli varmaan 40-60s karkumatkalle, mutta kyllä se selkä sieltä helposti ajautui kiinni juoksun ensimmäisen puolikkaan aikana. Aluksi juoksu tuntui helpolta, mutta koska kello näytti 3:50/km keskiarvoa, ajattelin passailla siinä. Huonompi homma oli, että koska olin muistanut juoda edellisen 3h aikana yhden huikan lämmittelypyörän aikana, oli suu ollut todella kuiva sitten pyörän aikana. Olin sitten tyhmyyksissäni juonut kaksi isoa huikkaa vettä n. 3km ennen vaihtoa, joten se kyllä tuntui juoksussa nopeasti. Tämä pitää muistaa sm-kisoissa sitten :) Kun selkä oli edessä ajettu kiinni, ajattelin lasketella sitten maaliin varmistaen sijoitusta, koska edellä mm. Tero paineli menemään vähän liian kaukana, että olisi järkevää edes yrittää ottaa kiinni. Syke oli tuntemusten mukaan korkeintaan yläkynnyksellä ja vähän alle. Maaliin tultiin siis hyvävoimaisina ja keskivauhti juoksuun oli 4:01/km, josta varmaan sm-kisoihin uskon pystyväni nostamaan vauhdin n. 3:50/km tuntumaan.

Loppuaika oli siis 1:09:03 ja fiilis oli hyvä treenikisamainen.

Tästä on hyvä lähteä kohti sm-kisoja ja sitten sitä tulosta hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti