9.6.2013

Viikko 23 pakettiin ja tulevien viikkojen tehoja

MA: uintia 3*850m@ 1:21-1:25 märkäpuvulla
TI: Pyöräilyä 22km sis. 3.8km+4.5km vedot kisavauhtia
KE: Uintia ~2.1km sis 50m kelauksia reippaasti ja palautus 50m kevyttä 5*. Perään 7.2km juoksua sis erinäisiä vetoja. Illasta kiipeilyä tunnin verran kevyesti, päivän mittaan 2*20km pyörää kevyttä.
TO: uintia 2*850m@1:21-1:25 märkäpuvulla
PE: Lepo
LA: Sääksin triathlon SM-sprintti 1:13 ja risat.
SU: Ei ollut matka Forssaan sittenkään, vaan Tammelaan. Menomatka 60km@34,2km/h ja paluu 45km@35,6km/h ja loppu 15km kevyttä rullailua hulluun vastatuuleen.  Jalat tuntuivat hyvältä, hengitys kulki ja tuntuma oli mukavan reipas, sykkeet keskimäärin 140-145. Varustus oli sama kuin eilisessä kisassa, mutta selässä reppu ja matkassa enemmän vettä. 

Viikkoon yhteensä 10h45min abouttiarallaa ja alkuviikko kevyttä menoa. 

Tästä on sitten 2 viikkoa kovempaa ja viikko kevyempää (kiskon perusmatka-viikko), josta ehkäpä 1½ viikkoa kovempaa ja 1½ viikkoa kevyempää (joroisen puolimatka-viikko). Sen jälkeen alkaa varmaankin juoksupainotteisempi kausi pienen palautuksen jälkeen kohti Berliiniä. Loppukesän triathlonit ovat auki jos niitä tulee (rykäsyjä lukuunottamatta?).

Uinti pitää saada avovedessä onnistumaan, sillä nyt se ei ole ollut hyvällä mallilla vielä kertaakaan. Silti taidan halliin suunnata pääasiassa ja tehdä kerran pari viikkoon avovesiuinnin. 
Juoksu pidetään ennallaan ja haetaan sitä puolimatkan vauhtia (4:15/km) ja toivotaan, että sitä jaksetaan. Samalla se on hyvää treeniä kohti syksyn maratonia ajatellen, jossa tarkoitus on on painella alle 3h vauhdin ollessa juuri tuo 4:15/km ja nopeampi. 
Pyörä on vähän kysymys, että miten tästä, sillä sen treenaamisesta ei ole juuri kehittäviä havaittuja kokemuksia. En ole vielä keksinyt, mikä olisi sellainen kehittävä treeni keskipitkällä tähtäimellä tästä Joroiselle. Jotain on tehty vuodessa, kun treenilenkkien vauhdit ovat kasvaneet, mutta mitä? Mikä edes on oma vahvuus, jotta vauhti olisi Joroisilla n. 35km/h, mielellään toki vähän kovempaa? :)

3 kommenttia:

 1. Moro. Vedä pyörällä jossakin välissä joku pitkä tempo, vaikka puolitoista tuntia lujaa. kerkeet vetää parikin tuollaista. Mä vedin muutama viikko sitten yhden noin tavoitekisawateilla ja huomasin kyllä että pitkää ja kovaakin pitää harjoitella ja energiaa pitää jo tuollaisellakin ottaa reilusti, muuten jalka vaan hyytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisi olla hyvä muistaa tuo tavoitevauhtinen tempo riittävän pitkään ja ottaa siihen sitä energiaa mukaan. Ootko ite koittanut juosta näissä vielä päälle tai jotain?
   Viime viikolla tuli yksi n. 100km pyöräily ja päälle reipasta juoksua 4km tavoitevauhtia tai vähän kovempaa, eikä ollut ensimmäinenkään kilsa vaikea. Mulla lienee se hyvä ollut aina, ettei ongelmaa juoksuun siirtymisessä ole vielä koskaan ollut aluksi, kuten kuulee monilta.
   Pyöräilyn tehot vaan loistaa kaukana siitä mitä ne pitäisi olla jos haluaisi pärjätä paremmin. Sulla pyörä kulkee hyvin :-)

   Poista
  2. Moi. En oo juossut, mutta se johtuu aika pitkälti jalkojen tilasta, eli juoksua on nyt vältettävä pohjetulehdusten takia. Muuten juoksisin just jonkun vartin puolimaravauhtia kovan pyörän päälle.Tai sitten tekisin noita pyörä + juoksu + pyörä + juoksu- treenejä. Mullakin juoksu tuntuu paremmalle pyörän päälle kuin ilman, mikä tosiaan on tässä lajissa hyvä juttu :) Pyörä on mennyt eteenpäin, mikä johtuu varmaan lisääntyneistä kilometreistä- viime kesänä yhteensä 2500km, tänä vuonna tähän mennessä 2000km + trainerit ja hyötypyöräilyt. Plus läskillä pitää edes pyörä kulkea tasamaalla :) Ite aattelin vetää vielä tehoja ennen kiskoa (siellä nähdään, toivottavasti myös pyöräilyosuudella :)) ja kiskon jälkeen vielä määräviikon ja sitten pieni kevennys.

   Poista