25.6.2013

Juhannus takana ja valmistautuminen Kiskoon alkaa

PE: Kevyttä pyöräilyä 62km/2h59min ja paljon saunomista/meressä pulikointia
LA: Lepoa ja paljon samaa kuin eilen
SU: Kevyttä pyöräilyä 64km/3h07min

Viikko 26 alkoi sitten eilen maanantaina Teron ehdottamalla 1h30min tempo-pyöräilyllä. Oikeastaan tempoa tuli vain 1h16min, sillä en halunnut ajella enempää, että loppuviikkoonkin säilyy jotain menohaluja. Varmasti mitä pidemmälle tuota ajaa, sen rankemmaksi se käy progressiivisesti ja palautusaika pitenee. Kahdesti tuon varmaan vielä ehtii ajaa jos tuntuu siltä, mutta kerran nyt ainakin olisi tarkoitus ajella, ehkä kokonaan 1h30min sitten. Yhteensä eilen tuli 20km siirtymää + 50km tempo (kuusijärveä ympäri 5x) 39,3km/h + 20km siirtymää. Tuota vauhtia olisi kierroksen, korkeintaan kaksi vielä pystynyt ajamaan, mutta ei siitä mitään 1h30min puolimaratonia olisi kiskottu päälle enää. En halunnut tilaan, jossa vauhti hyytyy ja harjoitus on mennyt överiksi. Nyt osasi lopettaa selvästi ajoissa, sillä vauhti oli tasainen/~kiihtyvä loppuun asti. Pari kilsaa tunnissa vauhtia alemmas, niin jaksamisen kanssa ollaan varmaan vähän eri tasolla.

Kaksi geeliä meni matkalla ja n. 5dl omatekemää urheilujuomaa. Toinen geeli siirtymän jälkeen ennen tempoa ja toinen 30km kohdalla. Joroisilla pitää otta vähän useammin geeliä, varmaan 20-25km väli on sopiva urheilujuoman kanssa.

Kiskon jälkeen ollaan taas astetta viisaampia, miten vauhtia löytyy kisoissa (ilman mahdottomia keventelyjä kuitenkaan). Uinti nyt ei ainakaan kulje, sen olen todennut. Yritetään juoksulla ja pyörällä paikata tilannetta.

2 kommenttia:

  1. Ajoitko siis soolona 50km temmon 39,3km/h keskarilla? On kyllä huikeata kyytiä kun tuo Kuusijärven reitti ei ole edes mikään kaikista nopein. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, yksin ajelin sen.

    Varustus oli aikalailla kisan omainen, renkaat pumpattu (normi lenkille niitä en pumppaile jos tuntuvat olevan kiinteät), voimansiirto huollettu (yleensä saatan vain enimmät liat ja hiekat pyyhkiä ketjuista lenkin jälkeen), energiaa pulloissa ja geelit teipattu runkoon ja päällä Helsinki Triathlonin uusi kisa-asu (joka toimi hienosti) ^ Aerotangot on nyt kevään aikana säätynyt ihan mukavaan asentoon, ennen on saattaneet olla vähän liian alaspäin, ja nyt fiilis on, että pääsee paremmin muna-asentoon kun kääntänyt kärkiä vähän ylöspäin, jolloin ilma ei juurikaan pääse kulkemaan käsien ja kypärän välistä.

    VastaaPoista