12.7.2014

Viikko 28 ja viikko Joroisille!

Viikko meni suunnitelmien mukaan, ja nyt vain odotellaan lihasten palautumista ja kunnon kohoamista!

MA: Uinti 2km/34min
TI: Pyöräily 110km/33,8kmh, sis. 70km puolimatkan vauhtia
KE: Uinti 2km/29min
TO: Ap: Juoksu 10.2km, 4:06/km, sis. 5*1km/60´´
Ip: Pyöräily 20km/21kmh + kiipeilyä 1h
PE: Uinti 2km/30min
LA: Heltri-cup rykäsy #2 1:03:xx + pyöräilyä 42km/25.7kmh
SU: Lepo

Yht: 10h18min, josta juoksua 18km/1h14min, pyöräilyä 173km/6h21min, uintia 6.8km/1h43min ja kiipeilyä 1h

Maanantaina uin kevyttä palauttavaa 2km verran. Oli jalkapohjien rakot vielä aika ikävät, mutta eipä ne altaassa haitannut.
Tiistaina pyöräilin viimeisen pitkän/reippaan, eli tuli siirtymineen Kuusijärvelle ja takaisin yhteensä tuo reilu 100km, josta 70km tavoitevauhtia. Viime vuonna tein vastaavaan aikaan ennen Joroisia 64km vastaavan treenin vauhdilla 38.0km/h ja 159bpm, ja nyt meni 70km 38.15km/h sykkeillä 153bpm ja tuntuma oli kyllä aika helppo. Noh, kaipa se noilla sykkeillä vielä pitäisikin olla ja pitäisihän sitä jaksaa puolimaraton vielä päälle hyvällä tempolla.
Keskiviikkona uin vain 2km, josta 10*100m/10´´ reipasta vähän alle 1:20/100m vauhdilla.
Torstaina juoksin aamupäivästä viimeisen oman juoksun kovempaa, kun kävin eltsussa radalla juoksemassa intervallia. Vauhdit olivat aavistuksen kovempia kuin olin ajatellut, mutta kun tuntuma oli ihan hyvä, vaikka pohkeet vähän olivatkin jumissa. Vauhdit kiihtyen 3:50/km ->3:28/km. Iltapäivästä pyöräilin citypyörällä kiipeilemään, vaikka en ollut 3kk käynyt. Oli vähän riskiveto mennä mukaan, ja onhan ne forkut vieläkin vähän jumissa, ja yläselässäkin vähän tuntuu, joka heijastuu lähinnä uintiin. Pyöräilyyn ja juoksuun ei vaikutusta. Mutta kyllä tämä menee ohi parissa päivässä tässä, venyttelyä vähän vielä :)
Perjantaina kävin avaamassa kroppaa, sekä pyöräilyn, juoksun että kiipeilyn takia. Vatsalihakset vähän kipeät ja etenkin kädet ja kyljet, joten uinti oli aika kankeaa eikä venynyt mihinkään ja asentokin vajosi. Mutta vauhti oli silti oikein hyvää tuntumaan nähden. uin 2km, jossa 2*400m kisatuntumalla, vauhti n. 1:20/100m.

Lauantaina aikainen herätys, kun jo seiskan jälkeen lähdin ajelemaan kohti Kuusijärveä Heltri-cupin #2 rykäsyyn. Tämä oli lauantaina ensi kertaa, ja aamutuimaan, ennen kuin ihmisiä on rannat täynnä ja autoja tiet pullollaan. Minusta erittäin onnistunut veto, sillä rannalla ei toki vielä klo 9 aikaan ollut juuri ketään ja kisan jälkeenkään ei montaa ollut vielä tullut. Myös hieman edellisiä päiviä viileämpi aamupäivä saattoi auttaa asiaa. Myös autoja oli kiitettävän vähän, vähemmän kuin perustiistaina yleensä.

Uintiin ei ollut suuria odotuksia, sillä kädet ja yläkroppa oli vähän juminen vielä, ja pohkeissakin tuntui vielä torstain juoksu, joka ei ainakaan avannut niitä. Lähdin uimaan kärkeen, mutta jo alkumatkasta huomasin, että uinti viettää pahasti vasemmalle. Varmaan toinen puoli kropasta enemmän jumissa kuin toinen :) Eroa ei hurjasti taaksepäin lopulta tullut aluksi, tiedä sitten vauhdinjaosta. Uintiaika oli lopulta n. 9:25 tjs. joka oli ihan ok päivän fiilikseen nähden. Vähän aamu-uninen olo, vaikka 100m uintiverraa, 21km pyöräilyä ja 2.4km juoksuverraa takana ennen lähtöä. Otin vaihdot tänään oikein rauhassa, ja laitoin ihan sukatkin jalkaan vaikka kyse oli vain sprintistä. Jaloissa oleviin rakkojälkiin en halunnut uusia alkuja. Keulassa pääsin lähtemään pyöräilemään, ja keulassa pysyin. Pyöräaika oli jotain 31min, ensimmäinen 5km oli hidasta ja kone ei lähtenyt ihan käyntiin. Seuraavat 15km tuli ihan kelpokyytiä, vaikka syke laskikin hyvin alas ja ote herpaantui vähän. Kyse on sentään sprintistä, ei puolimatkasta, joten pitäisi pitää sitä ketjua enemmän kireällä! Keskari siis n. 39km/h, joka oli ihan ok. Toinen vaihto oli hieman nopeampi kuin edellinen, mutta tiesin, että takaa tulee Jukka kovaa. Hänen alkuvauhdistaan en tiennyt, mutta aiemmissa kisoissa juoksemiaan aikoja ajatellen ajattelin, että vähintään 2min olisi pitänyt olla eroa häneen ennen juoksua. Ehkä sitä oli, ehkä ei, mutta jo 3km kohdalla Jukka tuli ohitse, ja seuraavan kilsan painoin 3:34/km, ja silti Jukka oli jo kaukana. On se kova! Oma keskivauhti oli lopulta n. 3:46/km 5,4km matkalle, joten Jukka tuli varmasti lähemmäs 3:25/km vauhtia. Loppuaika oli maltillisella vauhdilla tehtynä ~1:03:30, joka on toki taas n. 1min parempi kuin kuukausi aiemmin.

Joroisia ajatellen en ole huolissani, sillä kunto on tätä päivää parempi kunhan antaa kropalle lepoa ja lihakset pääsee rentoutumaan ja kunto nousemaan! Hyvällä fiiliksellä siis kohti viimeistä viikkoa. Huomenna lepoa, maanantaina kevyt uinti ja mahdollinen juoksu, tiistaina mahdollinen lepo, keskiviikkona kevyt pyöräily ja torstaina kevyt uinti. Perjantaina matkustus paikanpäälle, ja pyörällä muodollinen 4-5km siirtymä kisakeskuksesta tms. T1:een. Muuten perjantai on lepoa.

Hyviä viimeisiä treenejä Joroisille tai muualle treenaaville ja kovaa treeniä niille, joiden kisa ei vielä ole ovella! Ainakin sää on hyvä, joten rentoa menoa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti