17.9.2013

7/9

Nyt laitetaan seitsemäs viikko pakettiin blogin puolellekin, kun kaksi viikkoa on enää jäljellä Berliiniin.

Viikko alkoi levolla, vaikka jo sunnuntai oli lepoa, niin maanantaina en ehtinyt sitten mitenkään järkevästi lenkille, ennen kuin oli jo myöhäistä. Tiistaina meinasi käydä aivan samoin, ja kun päivän aikana oli käyty syömässä kakkubuffetissa, voitte kuvitella, että maha ei ole parhaimmillaan lenkille :) Illasta kuitenkin raahustin ulos, ja sain juostua 12km pk-lenkin. Oli sykkeet koholla ainakin sen 5 pykälää, mutta ehkä se johtui ihan vaan kurkkukivusta.

Keskiviikkona oli ohjelmassa Berliiniin valmistavan ohjelman ehkä yksi tärkeimpiä treenejä, kun ohjelmassa oli +30km, josta 20km maratonvauhtia. Tavoite oli pitää syke maratonsykkeissä korkeintaan. Eilisestä treenistä ei ollut kulunut kuin alle puoli vuorokautta, juuri olin ollut koulussa lounaalla, unohdin vesipullon ja juoda muutenkin, juoksin lämpimässä auringonpaisteessa ilman lakkia ja olihan tässä se kurkkukipu ja kohonneet sykkeet muutenkin jne. Syitä voisi kaivella monia, mutta treeni jäi silti kesken 9km maratonvauhtisen jälkeen, kun en halunnut juosta maratonin sykkeitä kovempaa, ja 9km kohdalla mentiin sitten sen yli, joten päätin, että tämä saa riittää, vaikka aiemmin 4*5km treenissä sykkeet olivat hyvin pysyneet alle maratonsykkeen. Ei tullut viimeistä pitkää ja maratonvauhtista, mutta tärkempää on kuitenkin pysyä kunnossa eikä liikoja patistella tässä vaiheessa.

Torstaina juoksin reilun 20km kevyttä kaveriporukalla ja kyllä ne sykkeet vähän oli korkeat vielä juostessa. Perjantaina oli lepoa lauantain juoksua ja kurkkua ajatellen.

Lauantaina juoksin eltsussa 10km radalla Attendo10 nimisessä tapahtumassa, joka oli lääkäreille suunnattu. Tavoite oli juosta täällä sitten se viimeinen kova juoksu ennen Berliiniä ja kaikesta edellisestä huolimatta se onnistui ihan hyvin. juoksin 1.1km verraa ja kävelin paikalle 3km reipasta. Itse kisa eteni kuten olin ajatellut, mutta koska sain pitää johtopaikkani ensimmäisen 200m jälkeen loppuun asti, ei sisälläni herännyt sellainen taistelija, joka olisi varmasti syttynyt, jos joku olisi edellä mennyt kovempaa. Tämä oli siis aika onnistunut taktiikka, koska aika turha sitä oli tässä pienessä kurkkukivussa juosta aivan 100% raastoa. Nyt ei tarvinnut raastaa yhtäkään metriä, joka on harvinaista kympille, ei ole tullut varmaan koskaan juostua sellaista kympin kisaa :) Ehkä 95% teholla mentiin kisa läpi. Tasaisesti etenin, hitailta kilometrit silti tuntuivat, mutta tasaisesti kierrokset menivät ensimmäistä 1:29 ja viimeistä 1:24 lukuunottamatta 1:33 molemmille puolille, jolla pystyi hyvin säilyttämään n. 100m eron takana tulevaan ryhmään. Kovin tietoinen en ollut matkan aikana, kuinka kaukana muut tulevat, mutta viimeiselle kierrokselle lähtiessä ajattelin varmuuden vuoksi pistää vähän vauhtia lisää, jos he vaikka jostain kaivaisivat lisää energiaa ja ottaisivat kunnon kirikisan. Eipä sellaista tullut kuitenkaan vaan ero oli tasaisen tappavan kasvava. Loppuaika oli 38:33 +- pari sekuntia, ja sykkeet olivat ehkä vähän koholla, 183bpm keskiarvona, kuten myös lauttasaaressa, mutta ilman mitään raastamisen fiilistä, toisin kuin siellä. Nyt oli tasainen vauhti päällä alusta loppuun.

Sunnuntaina oli tarkoitus mennä lenkille, mutta kiirettä taas, piti lukea jne. joten eihän sitä ehtinyt ja jaksanut enää sitten yömyöhään.

MA: Lepo
TI: Tv-perus juoksu 12km, 5:03/km @ 140bpm
KE: Vr + 9km, 4:15/km @ 170bpm
TO: Tv-kevyt 20.4km, 5:44/km @ 131bpm
PE: Lepo
LA: Vr + 10km, 3:51/km @ 183bpm
SU: Lepo

YHT: 56.53km juoksua aikaan 4:39. Tuli sitten kevyt viikko, vaikka piti olla viimeinen kova viikko ennen Berliiniä. Nyt tulee sitten tällainen 4vk kevennelty jakso tähän, mutta eipä sille mitään voi, mielummin olisi Berliinissä viivalla terveenä, kuin nyt rääkkäisi itseään liiaksi ja kipeytyisi kunnolla. Vielä on vähän kurkku karhea, ei se kipeä ole ollut missään vaiheessa, mutta jotain tuntemusta siellä on ollut. Ehkä se tästä tällä viikolla poistuisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti