13.2.2013

Kuudes viikko lepoa, seuraavat viikot eri kaavalla

Taas on kolme kovaa ja yksi kevyt takana. Toivottavasti tästä jaksaa nyt taas jatkaa hyvään malliin eteenpäin. Seuraava etappi on varmaankin maaliskuun Aktia cup, jossa olisi kiva käydä juoksemassa.

Kevyen viikon saldona oli tasan 10 tuntia urheilua, joka on tasan 75% edellisistä viikoista määrän osalta, ja uinti ja pyöräily oli paljon kevyempää kuin aiemmilla viikoilla (pelkkää pk:ta ja tekniikkaa), ja juoksuakin tuli vain yksi reipas, kun oli intervallit. Ne ajattelinkin pitää ohjelmassa joka viikko.

Maanatai oli täysi lepopäivä, jolloin en tehnyt juuri mitään muuta kuin lukenut tulevaan tenttiin.

Tiistaina kävin uimassa pitkästä aikaa lyhimmän treenini, joka sisälsi vain 2km uintia ja 36minuuttia aktiivista treeniä.Sis. mm. 5*50m IV.

Keskiviikkona kävin tentin jälkeen boulderoimassa, josta tuli päiväkirjaan 30min lihaskuntoa. Kiva käydä kiipeilemässä, vaikka kehitystä ei tule kovin paljoa. Kuitenkin viimeksi vajaaksi jäänyt reitti meni ja pari uutta yhtä vaikeaa taisi mennä myös.

Torstaina kävin uimassa reilu 3km vajaan tunnin. Lisäksi tuli vähän ehkä väsyneen tuntoisilla jaloilla juostua verryttelyt + 8*1000m/1min palautus samalla vauhdilla kuin viimeksi, eli 4:08/km. Matto oli eri ja fiilis tosiaan vähän väsyneempi (vaikuttiko uinti ehkä hieman?), joten sykkeet olivat hieman korkeammalla kuin viimeksi. Enpä tästä jaksa stressata, ihan helposti nuo menivät.

Perjantaina kävin 2h kuntopyöräilemässä ja lukemassa lehtiä salilla, ja avg. sykekin oli vain 121.

Lauantaina oli aktiivinen päivä, kun kävin aamusta juoksemassa hissukseen 10km ja noin tunnin, siitä aamupalan kautta jääkiipeilykauden avaukseen Pirunkalliolle ja sieltä suoraan Malmille uimaan Heltrin treeneihin. Juomattomuus ja erittäin heikko ruokailu päivän aikana sai varmaan aikaan (+jääkiipeilyssä pohkeiden rankka kuormitus kestävyyteen), että uinnissa alkoi treenin loppua kohden jalat kramppailla, ja piti loppuverryttely ihan jättää välistä, kun ei pystynyt ojentamaan jalkoja :) Noh, kyllähän ne jalat siitä sitten jo paranivat seuraaviin päiviin.

Sunnuntaina illasta 2h kuntopyörää salilla lehtiä lukien, tasaisesti sykkeitä nostaen 110->115->120->130->135->125, joista 110-115 ja 130 olivat pisimpiä osuuksia.

Eli kolmesti uimaan, kahdesti juoksemaan ja kahdesti pyöräilemään ja pari kertaa eri kiipeilyä. Oikein mukava viikko, joka sopii varmaan ihan hyvin kevyelle viikolle. Kovemmalle sitten pari treeniä enemmän ja ehkä muihinkin lajeihin kuin juoksuun ainakin yksi reippaampi jos siltä tuntuu.

Seuraavien viikkojen rytmitys on vähän erilainen kuin aiemmin, ja ajattelin kokeilla tällaista; saman tyylinen viikko kuin kevyt, mutta uintia selvästi enemmän (tavoite 6krt/vk, eli joka treenipäivä kerran), toisella viikolla sama kuin kevyellä, mutta pyöräilyä selvästi enemmän, ja seuraavalla viikolla juoksuun sama homma. Saa nähdä, miltä tällainen tulee maistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti