16.2.2013

Uudet kujeet uinnissa

Tämä viikko on mennyt uintipainotteisesti ja muuten oikein kevyesti. Syy blogipäivitykselle kuitenkin löytyy uusista hankinnoista!


Tällaiset tuli hankittua tänään aamulla eivätkä olleet kyllä pahan hintaiset, taisivat kustantaa sen 13,50€ paikallisesta kaupasta. Ensi viikolla varmaan otan käyttöön ja kokeiluun, kun ennen en moisia ole käyttänyt. Tarkoitus lienee hankkia vähän tehoa käsivetoon, ja toivon myös erityisesti oppivani sen käsivedon oikean suunnan, ettei mene veto ohi - saada sitä kuuluisaa tatsia tähän touhuun ja veteen.


Ja tällaiset uimahousut speedolta samalla reissulla kuin nuo lättäritkin. Vaikuttivat paljon jämäkämmiltä ja piukeammilta kuin vanhat varmaan ainakin viisi vuotta vanhat uimahousut, jotka olivat lyhyemmät ja alkoivat ratketa haaroista. Lisäksi haittasi tuo, että ne olivat usein sitten nivusissa, kun eivät sisältäneet juuri mitään elastisuutta ja tiukkuutta enää.

Tänään pääsivät sitten saman tien testiin Heltrin treeneihin. Ei voi olla totta, kun uin niillä aluksi. Vauhdit kasvoivat samalla teholla n. 5s/100m, jota aluksi ihmettelin, mistä se vauhti oikein tuli. mm. 6*100m testiuinnissa 1. veto meni 100m ennätysvauhtia kovempaa... Kun tulin kotiin, aloin lukea aiheesta ja sain kuulla, että tuollainen parannus aikaan on aivan normaalia! Taitaa näillä housuilla paukkua ensi kerralla 1000m testissä tuo 15min raja aika helposti ;)

Iloinen olen uusista housuista ja selvästi parantuneesta vauhdista! ja lättäritkin kannustavat uusiin treeneihin!

Ikävä asia näistä housuista ylipäätään on, kun luin, että monesti uudet housut (nämä ovat ns. speedon 100% klooriresistentit housut) menettävät vauhtiaan siinä 6kk kuluttua, jos niitä käyttää 3-4krt viikossa. Ei haluaisi vain ostaa uusia housuja uintiin kaksia per vuosi. Ai että triathlon on välineurheilua! Ei ole opiskelijalla varaa taistella tasapäisesti varakkaampia kumppaneita vastaan... :)

2 kommenttia:

  1. Mistä tuli nuo pöksyt hankittua? Näyttää ihan päteviltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikallisesta intersportista (Mikonkatu) bongasin. Ei ollut mitään aavistusta, mitä eroa niillä malleilla oli, mitä siellä oli tarjolla. Tuon näköiset kuitenkin poistin hyllystä ja tyytyväinen olen :)

      Poista