25.2.2013

Viikko kahdeksan ja pyöräilyä vähän takana


MA: lepopäivä.
TI: Pyöräilin n. 35km ja n. 1h45min maastopyörällä
KE: Kävin uimassa 2,5km/42min, perusettiä, mm. 5*200m III vauhdilla. Sen jälkeen menin spinningiin, jossa pidin sykkeen tarkoituksella normaalia alempana. Avg. 142bpm/35min työosuus. Yhteensä pyörällä 1h55min. Tästä jatkoin sitten porukkalenkille, jossa tuli vajaa 9km vajaaseen tuntiin. Hyvä tripäivä :)
TO: Kävin uimassa (2,7km/45min, sis. lyhyitä vetoja kasvalla teholla), kiipeilemässä (50min kalenteriin) ja pyöräilemässä (17,4km/1h).
PE: Kävin juoksemassa epäonnistuneen tehoyritelmän, 10km/48min.
LA: Aamusta 3h maasturilla ja 68km plakkariin (avg. 142bpm)
SU: Uintia (2.6km/44min sis. 5*100m vetoja) ja juoksua mukavat 13.5km, jossa 2km vr + 8km kovahkoa + 3,5km vr. Rennon reipas-kova kiihtyen (selvisi myöhemmin) vauhdeilla
4:40/km (142)
4:35/km (152)
4:15/km (161)
4:14/km (164)
4:06/km (167)
4:02/km (172)
3:57/km (177)
3:53/km (178)
Sykkeet eivät nousseet taaskaan kovin ylös, vaikka tuntuma oli lopussa jo melko tiukka. Mm. puolimaran olen juossut 175 keskisykkeellä (4:19/km vauhti) ja kympin ainakin 180 keskisykkeillä (siinä kisassa 4:10/km vauhti, mutta oli enemmän maastokisa), jossa viimeiset km toki kovempaakin. Nyt ei nousseet, mutta varmaan se syy on kovempien treenien puute vain ja tehoa irtoaa enemmän kun sitä treenaa.

Yhteissaldo oli siis pyöräilyä/spinningiä 7h43min (ulkona 121km treeniä), juoksua 2h49min (32,2km), uintia 2h11min (7,8km) ja kiipeilyä 50min. Yhteensä 13h33min.


Taas on viikko hurahtanut kuin siivillä, ja treeniä tuli melko normaaliin tahtiin. Toki uintia ja juoksua vähemmän ehkä kuin tavallisesti, mutta pyöräilyä/spinningiä/kuntopyörää sitten vähän enemmän.

Yksikään pyöräily ei varsinaisesti mikään raskas ollut, aika paljon perusmeininkiä siinä. Ulkona tuli kuitenkin poljettua tavallisten koulumatkojen lisäksi vähän normaalia enemmän ja sisällä vähemmän. Eipä ne vauhdit maastopyörällä juuri huimaa, mutta ehkä se teho kuitenkin ratkaisee, vaikka aina toivoisi kovaa pääsevän.

Uinnissa pidin sunnuntain jälkeen taukoa kolme vuorokautta, ja ai että kun se tauko näkyi! Ei ollut tatsia niin missään ja väsyttävää menoa oli kyllä. Torstaina Pirkkolan Heltrin uimatreeneissä meno oli jo paljon parempaa. Vähän vielä hakusessa meno, ja kovemmassa vauhdissa huomaa heti, kuinka tehot kyllä kasvaa, mutta vauhti ei sitä mukaa. Luistaa veto ohi todella voimakkaasti tai jotain.

Juoksussa meno on junnannut paikallaan jonkin aikaa, johtuen juurikin alhaisista juoksumääristä ja vähäisistä tehoista. Ajattelin tällä viikolla siis vaihtaa vähän tyyliä, ja vaikka määrät pysyivät alhaalla, yritin ottaa loppuviikosta vähän tehoa irti.
Keskiviikkona oli kevyt juoksu porukalla, ja perjantaina sitten ajattelin juosta tv-kovan. 4km verraa ja sitten menoksi. No, mittaria kun tuli katsottua aivan liikaa, niin meno hyytyi jo 3km kohdalle. Tahtotila oli nolla ja kun kenkä luisti pöpperössä, ei paljoa menohalua ollut. Lisäksi jalat alkoivat sanoa, että happoa kertyy luistelusta, niin päätin lopettaa. Vielä verraa lyllertäen kotiin häntä koipien välissä...
Alunperin tuon piti olla viikon toinen ja viimeinen juoksutreeni, mutta kun se jäi torsoksi, päätin sunnuntai-iltana vielä vetäistä nastarit jalkaan yrittää uudestaan rennon reipasta menoa. verraa alle ja sitten mittari nollattiin. Lähdin rentoa vauhtia liikkeelle, ja nyt piilotin kellon itseltäni, jotta ei tule vauhtia ja sykettä katsottua. Alkuun tuntuma oli helppo, ja loppua kohden hengitystiheys kasvoi ja tuntuma muuttui jo aika kovaksi. Vauhdista ei ollut mitään hajua, mutta toivoin mielessä, että vaikka tuntuma muuttuu kovemmaksi, ei vauhti ainakaan hiipuisi ja se ei olisi mitään aivan mateluvauhtia.

Tuleva viikko on sitten tasaisesti kova, ja boldattujen treenien, jotka ovat hyvien treenipäivien ja yksittäisten treenien merkki, saisi olla enemmän kuin tuo kolme, ja tehotreenejä saisi olla vähintään kolme, kun nyt niitä voisi laskea olevan kaksi (pitkä maastopyörä ja sunnuntain juoksu). Tavoite voisi olla uida kolmesti, pyöräillä vähintään kolmesti ja ottaa juoksua myös kolmesti. Lisäksi kerran kiipeilyä siihen päälle. Joka lajiin vähintään yksi kova päivä voisi olla sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti