10.4.2013

Maaliskuun yhteenveto

Näköjään jäi välistä päivittää tänne maaliskuun kuulumisia, joten kirjoitellaan maaliskuun aiheita ylös.

Kai jokaisella kuukaudella pitäisi olla oma funktionsa, mahdollisesti viikoillakin, mutta jos treenaaminen on kovin epämääräistä mättöä, näyttävät ne kumman samanlaisilta toinen toisensa perään.

Maaliskuun saldona oli:

Pyöräilyä ulkona 12krt treenin muodossa vajaa 14h49min ja 333km (avg. 22,5km/h ja 27,75km/treeni)
Uintia mukavat 12 krt 9h57min ja matkaakin kertyi 36,8km (avg. 3.07km ja 49min47s per treeni)
Kuntopyörää ja spinningiä 6krt kovempia treenejä varten 6h17min (avg. 1h03min/treeni)
Juoksua 6 krt ja 5h53min ja 75km (avg. 59min ja 12,5km)
Kiipeilyä 5krt ja 4h25min, eli alle tunnin aktiivista treeniä, vaikka aikaa veikin paljon enemmän
Crosstrainerillä 3krt 3h08min (avg. 1h03min per kerta)
Kuntosalia 2krt ja 55min (avg. 27,5min/treeni)

Yhteensä pitäisi tulla 46krt treenejä ja 45h25min, joten aivan hitusen vajaa tunnin per treenikerta tullut urheiltua, ja myöskin aika tasan 1,5krt treenejä per päivä tai 10 treeniä/vko määränä.

Paljon ei ole määrät muuttuneet edellisistä kuukausista, mutta trendi on ikävästi alaspäin, joten siihen tulee korjaus. Ihan itsestään toki, kun maantiekausi aukeaa kunnolla ja tunteja tullee menemään enemmän jo sitä kautta huhtikuussa, enemmän vielä toukokuussa.

Uintimäärät ovat olleet nyt melko sopivat, vähän enemmän voisi yrittää saada sopimaan kalenteriaamuihin. Vauhtia on kuitenkin tainnut tarttua uintiin tälläkin treenillä, joten se on kiva juttu se, kuten aina :) En taida jaksaa odottaa toukokuuhun uida seuraavaa 1000m testiä, vaan uin sen joku viikko kun tuntuu siltä. Lähellä ollaan varmaan 14min alitusta kuitenkin.

Juoksusta onkin tullut mainittua jo pariin kertaan, että sen määrä on ollut laskussa jo koko vuoden viikko viikon perään, mutta jos jotain, niin laatu on vähän parantunut ja 10km ja cooperissa on tullut uudet ennätykset. Ehkä siis oheistreenikin auttaa johonkin pisteeseen asti, mutta mihin? Crosstrainerillä tullaan varmaan korvaamaan juoksua melko paljon, kunnes pääsen fyssarille alaraaja-analyysiin...

Jos jollakin on jotain hyviä vinkkejä, miten tästä eteenpäin, saa kertoa vaikka kommentissa, sillä vähän olen ulalla sen suhteen, kuinka sitä treeniä pitää rytmittää, kun tavoite on vasta heinäkuun puolessa välissä, mutta matkalla on ainakin yksi sm-sprintti, jossa olisi kiva olla jossain kunnossa matkan edellyttämällä tavalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti