14.6.2014

Sprintti-SM Sääksijärvellä!

Sääksissä triathlonin sprintti-SM-kisat

Perjantaina kaikki kamat kasaan, paperille ylös, mitä sitä voisi tarvita. Mielessä käydään läpi kaikki lämmittelystä ennen kisaa olevaan tarvittavaan ja sitten jokaisen osasuorituksen aikainen varustus ja jälkimeiningit. Kisan jälkeen voisi sanoa, että kaikki muu tuli mukaan, paitsi pyörän jalkapumppu, joka jäi talon eteen, kun autoa lastasi. Oli tallella vielä seuraavana päivänä lähistöllä J Pumppuakin sain lainata toverilta, joten ei ongelmaa.

Paikalle tulin siinä kymmenen aikaan, vielä ei ollut hurjasti porukkaa paikalla. Ilmoittautuminen, pyörän jarrujen tarkistus (ei kypärän) ja pyörä omalle paikalle. Siitä rantaan katsomaan, miltä se vesi tuntuu. Lämmintä ja kirkasta, mikäs sen mukavampaa.  Hetkeksi vielä mentiin vaihtopaikalle hengaamaan ja siitä autolle hakemaan muuta tarvittavaa tilpehööriä, kuten kameraa ja syötävää yms.

Takaisin tullessa menin vaihtopaikalle levittelemään vielä kamoja ja kisainfoa kuuntelemaan. Pari kertaa kävin päässä läpi, että kaikki on kuten pitää. Siitä sitten rannalle pukeutumaan, vielä olisi noin 40min starttiin. Juoksin vielä ehkä reilu 5min kevyttä, ei mikään freesi olo. Eli selvä kisaolo päällä J Pukuhuoneessa puin puvun päälle, laitoin öljyt olkapäihin ja nilkkoihin ja menoksi. Hetkeksi kokeilemaan vettä uiden, ja se tuntui kylmemmältä kuin laiturilta kokeiltuna. Tarkeni kuitenkin hyvin, samaa se oli mitä Kuusijärvelläkin, reilu 15C, ehkä jopa lähelle se +18C minkä ilmoittivat ilmoittautumisteltalla. Ilman lämpötila oli luokkaa 11C, joten siksi vesi tuntuikin todella siedettävältä. Uin lämmittelyksi ehkä 150m, siitä sitten rantaviivalle odottelemaan. Ruuhkahan siinä tuli ihan reunaan, josta on lyhin matka ensimmäiselle poijulle. Startti oli tasan kello 12.45.

Monet juoksivat kovaa veteen, taisin jäädä vähän jalkoihin siinä. Omaa vauhtia lähdin liikkeelle. Vähän hidas fiilis, ei poweria oikein vedoissa, ja tekniikkakin jotenkin unohtuu kun pitäisi painaa. Ehkä se kisaamalla paranisi, tai edes starttia treenaamalla. Aika nopeasti sain oman paikan letkassa, ihan peesissä en päässyt uimaan, mutta saipa uida omaa uintia. Vähän siinä kyllä ajatuksetkin karkasivat, ja piti keskittyä, että ollaan sprinttikisoissa, ei maratonuinnissa. Ketään en alun jälkeen enää ohittanut, eikä kukaan tullut ohikaan. Nuorista en tiedä, mutta yleisen sarjan kuudentena nousin vedestä. Darby vähän takana, kuten olin uumoillutkin vähän ennen lähtöä. Oma uintiaika oli 9:51, joka on aika keskinkertainen, vähän kovempaa olisin toivonut. Ihan fiiliksen mukainen suoritus tuli tehtyä, joka paljon parempi toki kuin viime vuonna.

Vaihtoon juoksin ripeästi, puku lanteilla. Vaihdossa puku pois, kengät jalkaan (kyllä, juoksen kengät jalassa vaihdon läpi, eipä tarvitse säätää pyörän päällä) ja menoksi. Edessä näin pienen porukan, mutta liian kaukana se meni. Kovempaa olisi pitänyt uida. Ja silti en olisi pyörällä varmaan pysynyt peesissä. Darby tuli takaa melko pian, ihan lentämällä. Seuraavaksi perässä tuli noin viiden kaverin letka, johon liityin. alusta asti oli sellainen fiilis, että tässä ei pysytä kuin tuurilla aurinkokannella, kovaa kaverit polkevat. Ensimmäinen kymppi menikin nätistä alle 14min, josta jälkimmäinen 5km lähemmäs 50km/h. Pari kaveria saatiin matkalla kiinni, toinen jäi mukaan, toinen putosi saman tien. Pian tämän jälkeen putosin itsekin, siinä 12-13km kohdalla, juuri kun alkoi vastatuuliosuus ja ylämäkipainotteinen loppu. Tiesi huonoa loppua. Yksin mennessä vauhti putosi merkittävästi. Jalat vaan ei ole tehty menemään näin kovaa näin lyhyttä matkaa, ei tällä valmistautumisella ja lämmittelyllä. Edessä menneessä porukassa tapahtui jotain loppupätkällä vielä, koska sain kiinni muutama kilsa ennen loppua erään venäläisen, joka oli kaatunut, toinen kylki asvaltti-ihottumalla. Samalla takaa tuli jostain lentämällä vielä yksi kaveri, joten kolmistaan päästiin vaihtoon, siinä kymmenennen sijan tuntumassa. Pyöräilyaika 36:46, sisältänee jälkimmäisen vaihdon.

Vaihtoon mennessä kengät jäivät pyörään, joten ei muuta kuin pyörä telineeseen, kypärä ja lasit maahan ja juoksukengät jalkaan. Nopea vaihto kaiken kaikkiaan. Tämä pyöräilyn lopussa ohi tullut kaveri paineli omille teilleen saman tien, jäin venäläisen kanssa juoksemaan, ehkä noin 20-30m hänen takanaan. Samaa jatkui aina noin 3km kohdalle asti, jossa saatiin yksi kaveri kiinni, joka oli aika sippi jo. Ohi mentiin, yritin päästä venäläisen kantaan. 4. km tultiinkin jo kellon mukaan 3:38/km, joka oli siihen astisista selvästi nopein. Jalat vain paranivat loppua kohden, joten pitemmät matkat sopivat varmasti tällä treenillä ja valmistautumisella paremmin minulle J 4km kohdalla sain kaverin kiinni, ja siinä juostiin peräkanaa tai rintarinnan, miten vain, loppuun asti. Kiristin tahtia pikkuhiljaa, mutta ei vaan kaveri jäänyt, ei millään. Alkoi kyllä jo tuntua hieman pahalta. Onneksi enää 500m maaliin. Siinä sitten molemmat otti toiseksi viimeisen vaihteen peliin, mutta kiinni oltiin vielä. 150m ennen maalia kaverilta löytyi kuitenkin parempi turbo, ja hävisin ensimmäisen loppukirini ikinä juoksukisassa/osuudella, johon olen ottanut osaa maalisuoralla. Eroa noin sekunti. Viimeinen km tultiin nätisti jo 3:20/km, joten ihan reipasta oli meno, ei huonolle hävitty lopussa! Juoksuaika oli 18:37, joka oli ihan tyydyttävä, jopa hyvä! Näissä karkeloissa ei vain tällä vauhdilla vielä pärjää.

Maalissa aika oli 1:06:40, sija yleisessä sarjassa 10. Kova oli taso, kolme venäläistä toki edellä, eivät turhia kavereita, sijat 2. ja 4. ja 9.  Omaan aikaan viimevuotisesta parannusta noin 7min, jolloin kaikki ei mennyt ihan nappiin. Seuraavaksi vuodeksi ei odoteta ihan vastaavaa parannusta, mutta jotain kuitenkin, jos tänne osallistun!

Järjestelyt olivat mainiot, ei moitittavaa mistään suuremmasta tule mieleen ja reitin merkkaus oli todella onnistunut! Ei jäänyt varmasti epäselvää, minne mennä.


Tästä on hyvä jatkaa treenejä, huomenna on tosin vapaapäivä, joka vietetään Särkänniemessä ja grillin äärellä! Ensi viikosta vielä 10 päivää kovaa treeniä, ja pari päivää kevyttä ennen Kiskoa, josta alkaa viimeinen vaihe ennen Joroista!

P.s. Kuvia seuraa ensi viikolla, saa nähdä mitä kameraan tarttui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti