10.6.2014

Viikko 23

Miten kesätyölomallakin voi olla kiirettä? Ehkä sitä jotenkin ihminen varaa arki-iltoihin muita rientoja, kun ei ole koulua viemässä sitäkin aikaa... Tuli sentään muutama ihan ok harjoitus tehtyä, ettei ehkä ihan hukkaviikko.

MA: Uintia 2,5km/36min
TI: Pyöräily vr 43km/25,8kmh + Heltri-cup, I Rykäsy 1:04:32
KE: Ap: Citypyörällä 15km/20kmh
Ip: Pk-kevyt pyöräily 40km/28,5kmh
TO: Uintia 2,5km/38min
PE: Intervallijuoksua, 3*1km/1´, yht. 12km
LA: Ap: Pk-kevyt pyöräily 43km/25,5kmh + uintia 1km/14min
Ip: Citypyörällä 20km/18,5kmh
SU: Ap: Pk-perus/kynnysjuoksua 13km/4:35/km
Ip: Citypyörällä 20km/18,5kmh

Yht: 11h58min, sis. juoksua 30,4km/2h10min, pyöräilyä 201km/8h11min, uintia 6,7km/1h38min

Tiistaina pyöräillen Kuusijärvelle, jossa kauden ensimmäinen Heltri-cupin Rykäsy! 
Sää oli Huomattavasti parempi kuin duathlonissa, joten mikäs sen parempi! Jalat olivat kyllä ihan velliä jo kuusikselle tullessa, mutta ihan keskinkertaisesti meni kuitenkin. Näköjään se pieni kisahenki herättää vähän tahtoa jalkoihin. Paikalle tullessa kamat omalle paikalle, ja huomaaminen, että uintikamoista ei ole mukana kuin märkäpuku. Siis uimalasit ja uimalakki jäi kotiin. Onneksi sain Panulta uimalakin lainaan. Ja onneksi uinti oli ulkona, eikä sisällä, joten lasien puute haittasi vain näkemistä, mutta silmiä ei kirvellyt sentään järvivesi.
Uinnista sen verran, että starttasin eturivistä ja nappasin toisen paikan karkaavan Harjun perästä. Mitään en oikein nähnyt, silmät pidin kiinni paitsi kun yritin tähyillä jotain oranssia aina kaukana horisontissa. Ei sitä ehkä ihan kauheasti tullut sahattua eessuntaas, mutta rytmi oli vähän heikko ehkä lasien puutteesta. Lisäksi vanha märkäpuku kirrasi olkapäistä sen verran, että jo 100m uinnin jälkeen olin varma, että läskiksi menee, kädet menee ihan hapoille. Loppuun asti pääsin, vaikka selvästi piti rauhoittaa menoa. Harju karkasikin jo selvän etumatkan päähän, eikä takaa tulevatkaan kaukana olleet. Oma aika oli luokkaa vähän alle 10min. Vesi oli sopivan lämpöistä, tosin aste pari lisää olisi voinut olla, niin olisi varpaat tuntenut.
Pyöräily lähti ihan ok liikkeelle, takaa tuli toki kovempia menijöitä jo alkumatkasta ohi, kun Panu ja Jens tulivat ohi alkusuoralla. Melko hyvin pysyin näköyhteydessä Panuun, Jens karkasi omille teilleen minulta. Ihan paras kulku ei ollut pyörällä, mutta siedettävä kuitenkin, 38kmh sain vauhdiksi. Melkein tuota vauhtia tosin pitäisi Joroisilla jaksaa, saa nähdä...
Juoksu lähti hyvin liikkeelle, Panun näin vaihdossa, ja 100m juoksun jälkeen olin jo kannassa. Vauhti asettui siihen noin 3:42-3:45/km, johon Panu totesi, ettei tänään siihen pysty, siispä lähdin omille teilleni/hän hidasti. Takaa tuli huimaa vauhtia juossut Jukka, johon ei ollut mitään saumaa vastata, joten neljäs sija oli taputeltu minulle. Juoksu kulki ihan kiitettävästi jopa, ei se helppoa vauhtia ollut, mutta ei se ihan tappoakaan ollut.
Viime vuodesta vaihtopaikka oli siirtynyt "käytävältä" rannalle, ja pyörä-lähtö oli eri paikasta siten. Eroa en tiedä, kuinka paljon nopeampi/hitaampi tämä uusi tapa on, mutta aika 1:04:32 oli 59s nopeampi kuin viime vuonna viimeisessä rykäsyssä. Silloin pyörä kulki vähän kovempaa, muut selvästi hitaampaa.

Muu viikko:
Maanantaina pidempää intervallia vaihteeksi, sisältäen 500m/200/100/100m kiihtyen 1:18->1:11.
Keskiviikkona kevyttä palauttavaa pyöräilyä, korkeaa kadenssia etsien.
Torstaina muuten kevyt uinti, mutta väliin 4*100m kovaa 1:11->1:08.
Perjantaina intervallit menivät myös kovaa, 3*1km minuutin palautuksella kovaa on aika ilkeä teko. 3:15-3:18/km vauhdit, tiedä sitten, olisiko neljäs enää mennyt tuohon saumaan. Vauhtinahan tuo on ihan liian kovaa mihinkään tarkoitukseen, en tiedä menisikö 3k kisassa levänneenä ehkä. Olipahan kokeilu :)
Lauantaina katsomaan Kuusijärvelle kisoja, jotka olivatkin ihan mahtavat! välissä kävin kokeilemassa uutta Sailfishin Onea koossa XS, ja kyllä siinä kädet liikkuu toisella tavalla kuin vanhassa puvussa. Pakko kyllä mainita, että ehkä, huom, ehkä, g-range istui aavistuksen napakammin, mutta se oli loppunut, eikä sitä olisi saanut ennen kuin joskus heinäkuussa. Hyvältä tämäkin puku kuitenkin tuntuu! uin 2*~500m, rannalta ensimmäiselle poijulle ja takaisin, jossain välissä, missä ei uintistarttia ollut vähään aikaan. Vauhdit ihan ok, 13:30-14:00 välillä varmaankin. Iltapäivällä sukuloimaan citypyörällä.
Sunnuntaina aamulenkkinä aavistuksen kiihtyävauhtinen juoksu, kellona toimi kännykän kello, matkasta ei ollut aavistustakaan, ja ajasta tiesin vasta perille päästyäni. mapsista katsottuna matkaa kuitenkin 13,1km, kello tasan tunnin, joten alku vähän hitaampaa, loppu vähän kovempaa, kynnyksellä ehkä mentiin lopussa hyvinkin. Aina jos hengitys meinasi alkaa kiihtyä, hidastin. Olipa mukava rento lenkki aamusta, kun ei vilkuillut kelloa ollenkaan :) Iltapäivästä takaisin kotiin citypyöräillen perustehoilla.


Tästä valmistavalle viikolle Sääksiin, ihan hurjasti ei kevennellä. Kovin tärkeä kisa tämä ei ole, kun kuulun niihin muutamiin harvoihin, joilla ei ole ikäluokkasarjaa valittavana, joten yleisessä pitää kisata proita vastaan ;) Sijoitus paranee viime vuodesta, koska yleisessä ei ole edes niin montaa kisaajaa kuin olin viime vuonna muistaakseni :) toivottavasti paranee suorituskin, sen verran heikosti meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti