4.3.2013

Kovasta viikosta tulikin kevyt viikko

Viikon yhdeksän piti olla tasaisesti kova viikko, mutta kuinkas kävikään. Tiistain punttisali pisti takareidet ja pakarat sellaiseen umpijumiin, että vielä lauantainakin sai kärsiä siitä! Sitä se puntti teettää, kun ei tiedä sopivia painoja, joilla olisi seuraavana päivänä jo kävelykunnossa, vaikka itse treeni ei tuntuisi pahalta. Myös säännöllisyys olisi sellainen kiva sana, jota olisi mukava käyttää punttisalilla treenaamisesta - muuten kuin tavoitteena.

MA: Pk-juoksua 10km/1h
TI: Uintia 3.0km/50min, sis. 500/400/300/200/100m tehoista I->IV. Lisäksi illalla tuo pahamaineinen kokovartalopuntti, jossa jalat sai näköjään enemmän kyytiä kuin kädet.
KE: Uintiin ei puntti pahemmin haitannut, joten 2.5km/40min uintia, sis. 5*200m kovenevalla vauhdilla (1:31-1:25). Lisäksi 18km/1h maastopyöräilyä.
TO: Maastopyöräilyä sohjossa 18km/1h (oli osittain aika kovaa vk-treeniä) + Heltrin treeninä uintia 2.5km/40min, sis. mm.4*50m täysiä/2min lähdöllä, ajat aika tasan 33s kaikki.
PE: Vapaapäivä, kun tarkoitus oli juosta kovaa, mutta jalat eivät sallineet. Pyöräilylle en jaksanut myöskään lähteä ja uinnista ajattelin pitää vapaata.
LA: Aamusta juoksua 10km/50min sis. 5km 4:00/km @179bpm. Oli jo verratessa tunne, että jalat ei tunnu hyvältä ja sykkeet huiteli pilvissä. Päivällä kiipeilyä kalenteriin 1h - oikein mukava sessio kavereiden kanssa. Illasta vielä Heltri-vuorolle uimaan, jossa uin 3.2km/50min, kunnes päivän lämpimän aterian väliinjättö ja nestetasapainon heikkous iski, ja pohkeet alkoivat krampata. Viimeksi sama juttu - kiipeilyä ennen uintia, ei kunnon lämmintä ruokaa ennen uintia ja nestettäkin aivan liian vähän. Muista ensi kerralla tämä asia ;) Uinti oli oikein kevyen tuntuista muuten, treeni sis. 200/300/400/500/400/150m 1:30 vauhtista uintia tuntumalla II-III, kunnes piti tosiaaan tuohon jättää kesken.
SU: Spinningiä 1h30min, 3*30min 115bpm (140W), 132bpm (172W) ja 157bpm (204W). Tehot näennäisiä, mutta kun tuossa pyörässä on tuollainen hyvänlaatuisen näköinen mittari kiinni, ajattelin sitä käyttää. Jos jotain, edes vertailua toisiin treeneihin samalla pyörällä. Mukava pitkästä aikaa revittää tasaisella vauhdilla vk:ta pitempää pyöräsettiä. Maasturilla se on niin vaihtelevaa ja spinningissä en hetkeen olekaan käynyt.

Yhteensä treeniä tuli 10h7min, joka nyt menee kevyen viikon raameihin ihan hyvin, kovempaa tulikin raastettua vain lauantain juoksussa ja sunnuntain pyörässä. Uinnissa ei ollut sellaista fiilistä, että olisi joku yksittäinen treeni ollut kova. Tiukkoja settejä kyllä oli, mm.tuo torstain 4*50m täysiä.

Tuleva viikko otetaan vähän reippaammin vastaan, ja yritetään saada muutama tunti enemmän treeniä ja juoksua kerran pari lisää. Punttia EI sisälly tulevaan viikkoon, mutta yritetään käydä kiipeilemässä kerran joku päivä.

Pitää sitä Aktian juoksukisaa vielä miettiä, sillä jos en tunne olevani ennätyskunnossa, ei sinne kannata mennä vaan vetää kotioloissa vaikka oma kova testijuoksu, mielellään yrittää saada vähän treeniseuraakin kenties.

Koska kuukaudet vierivät 'lähes yhtä kovaa kuin viikotkin, pitää näköjään kirjailla helmikuunkin treenit ylös kun kerkiää.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
-Voitto Liukkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti