4.3.2013

Aktiivinen bloggauspäivä! 1000m uintitesti!

Kerrotaan nyt kun kerrottavaa kerran on!

Tänään kävin hallilla uimassa tuon 1000m uintitestin, vaikka fiilis oli vähän heikko ja sai taistella että sitä jaksoi lähteä uimaan. Freesein olo lihaksissa ei vieläkään ollut, tosin se johtui lauantain kiipeilystä ja siitä syntyneestä doms:sta. Eipä tuo kellossa kuitenkaan näyttänyt näkyvän ja alkuverran jälkeen oli ihan ok fiilis.

Pakko sanoa vielä, että kun Töölössä ui, niin vähän iskee masennus. Pirkkolassa ja Malmilla vesi on kristallin kirkasta ja altaat syviä, mutta Töölön allas on matala ja se on samea kuin järvi. Eteensä näkee 10m ja ohittaminen on siksi kovin vaikeaa jos on ruuhkaa. Onneksi kohta siirryn kokonaan Pirkkolan aamu-uintiin ja Heltrin treenien pariin, eikä tule käytyä tuolla kovin usein enää ellei kiire yllätä - koulun vieressä kun kerran on.

Kuitenkin tänään päivällä ruuhkaa ei pahemmin vielä ollut ja pari uimaria omalla radalla ei pahemmin haitannut. Yritin lähteä nyt reippaammin kuin ennen ja sellaista III tasoa ainakin. Päässä pyöri vain metrit, koska olisi niin ikävää uida väärä matka :) Keskivaihe on aina vaikein, mutta aika tuskatonta meno oli, eikä pahaolokaan iskenyt koko setin aikana eikä alkanut hyperventilaatio uidessa, kuten aiemmin! Onko se merkki heikosta uinnista vai ei, en tiedä. Ehkä kovempaa olisi voinut tsempaten mennä, mutta säästetään ne sitten kisoihin!
Hymy pyllyyn siitä!

Vauhtikäyrä on vähän ylöspäin aukeavan paraabelin muotoinen, kun alussa uitiin kovempaa, keskellä rennosti liukuen ja lopussa viimeiset 50-100m kiihtyen. Altaanvälit menivät kaikki välille 1:16-1:29, ja keskiarvo oli 1:26/100m.

Loppuaika oli 14:21!!

1½kk sitten uitu vanha ennätys parani reilulla 1min30s, ja uudeksi tavoitteeksi ajattelin asettaa alle 14min altaassa toukokuun loppuun mennessä! Alkaako kohta olla otettu ns. löysät pois, ja pitää alkaa oikeasti uimaan, että vauhti kasvaa? Tälle viikolle buukattu 5krt uintia, joten 4krt jäljellä, joista kerran Heltrin treenit ja sunnuntain päättää Heltri-cupin osakilpailu, 400m testiuinti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti