11.3.2013

Viikko 10 ja pari uintitestiä

Arkipäivät menivät ihan rattoisasti ja ihan mukavia treenejä tuli, mutta viikonloppu oli täyteläinen ja tuli oikein kevyt viikonloppu sitten vaihteeksi.

MA: 1000m uintitesti, yht. uintia 3km/48min
TI: Aamusta uintia 3.1km/53min ja illasta spinningpyörällä 1h, sis 40min vk (20min 203W/145bpm & 214W/161bpm)
KE: juoksua 16.4km/1h15min eli @4:35min/km, jossa 12km @ 4:21min/km. keskisyke vk:n puolella, 154bpm.
TO: vapaapäivä, joten aamusta pyöräilyä 43km/2h20min kevyttä (pyörään uusia osia ostamassa), päivällä 45min boulderointia ja illasta 18km/58min pyöräilyä ja 2.5km/45min uintia. Aktiivinen päivä ja melko väsynyt fiilis!
PE: kuntopyöräilyä 1h @ 117bpm ja 1h crosstraineriä @ 139bpm, lopussa sykkeiden nostatusta.
LA: aamu-uinti ennen rientoja 2.1km/34min, sis. 400/2*200/2*100m vetoja kiihtyvällä vauhdilla.
SU: uintia 1.6km/25min, sis Heltri-cupin 400m uinnin @ 1:21/100m.

Yhteensä 11h44min, joten aika niukaksi jäi treenit, kun viikonloppuna tuli alle 1h yhteensä... Tuleva viikko pitäisi olla viikonlopun suhteen ainakin parempi, muuten ei ehkä, koska tentti odottaa perjantaina.

Viikkoon mahtui monta hyvää treeniä, tai oikeastaan kaksi hyvää treeniä ja kaksi hyvää testiä.

Maanantain 1000m uinti oli lupauksia herättävä, mutta kyllä siitä on viilattavissa aikaa pois vielä reilusti. Allasuinniksi tuo on kohtuullinen, kun en kuitenkaan volttikäännöksellä ole koskaan uinutkaan. Sillä lähtisi veikkauksena 20-40s, eli 0,5-1s/käännös varmaan? Onko jollakin jotain muuta arvausta? Noh, onneksi tässä ollaan ulkona uimassa pääasiassa kisoja.

Tiistain spinningpyörällä tehty vk-treeni oli mukava, vaikka kyllähän sen huomaa, ettei kovempaa ole polkenut paljoa, kun tuokin oli melko nihkeää. Sykkeet eivät kovin korkeiksi kuitenkaan nousseet.

Keskiviikkona kävin juoksemassa ulkona lenkuran, joka muodostui lopulta tuollaiseksi kynnysvauhtiseksi, jossa lopussa noustiin vk-puolelle enemmänkin. Sykekäyrä näyttää tasaisesti nousevalta, kuten vauhtikin, sykkeet pk I --> vk II, ja vauhdit 5:10/km --> 3:59/km.

Lauantaina kävin yrittämässä availla vähän kovemmilla vedoilla sunnuntain uintia varten, mutta meno oli kyllä tosi tahmeaa ja laiskaa.

Onneksi sunnuntaina meni aavistuksen paremmin. Silloin alkuverkat ja tekniikkasetit, ihan perusjuttua ennen jokaista uintitreeniä. 2*25m avausvetoja tein myös. Lähtö oli vedestä, mutta aika heikko lähtö tuli itselle, kun allas oli niin syvä, että ei päässyt ponnistamaan alkuunkaan silloin kun lähtökomento tuli :) Uin ensimmäisessä erässä, jossa jokaisella taisi olla tavoiteaika 5:40 tai alle. Samalla radalla ollut kaveri sanoi lähtevänsä 5:20 aikaa hakemaan, kuten myös, molemmat omalla puolellaan rataa uiden. Kyllähän sen huomasi, että käännöksissä jäin, kun muut uivat melko volttimaisia käännöksiä, mutta hyvä selkä/jalat siinä edessä meni, joten sen puolesta ihan kiva uida vähän takana. Ensimmäinen 100m meni kivasti, mutta sitten alkoi se normaali varmistelu, ettei sippaa. Toinen 100m oli siis hidas, ja kolmas oli sitten hitain. Vaikka sitä itse pitää kirjaa kierroksistaan, niin silti ei osaa ottaa itsestään irti sitä, mikä pitäisi. Liian mukavuudenhaluinenko? Pelkää epäonnistumista jos katkeaisikin kesken matkan? Joskus sellainenkin pitää kokea, niin tietää, missä se raja menee, sitä ennen en tiedä, onko koneesta saatu läheskään sitä irti, mitä siitä voisi saada. Viimeinen 100m meni ihan ok, tosin se oli viimeisen 50m ansiota, kun tajusi, että AHAA, nytkö se viimeinen kierros alkaa, vaikka kyllähän se nyt pitäisi tajuta aiemmin, itsekin laskenut kuitenkin kierrokset! Noh, aivan liian myöhään nostin vauhtia siis. Jos jotain jäi siis hampaankoloon, niin se oli se pahanolon saamisen puuttuminen ja jalkojen käyttämättömyys. Toki triathlonissa ei jalkoja ihan hapoille tarvitse potkia, mutta altaassa se on sallittua. Tämän tajusin vasta viimeisellä kierroksella, kun aloin oikeasti potkia ja tuntui heti, että asento ja vauhti parani selkeästi! Ja maalissa jalat toki ihan freesit vielä. HÖH!

Niin ja aika oli tosiaan 5:23, eli n. 1:21/100m kun 1000m aika oli 14:21 ja 1:26/100m. Onko ne sitten vertailukelpoisia, en tiedä. Tuntui, että tonni olisi ollut parempi, kun tässä testissä en ainakaan saanut itsestäni kaikkea irti. Ensi vuonna sitten alle 5min ja salettiin! (;))

2 kommenttia:

 1. Moro!
  Lenkkivihkoaikana tuli reenejäsi seurattua, ja nyt vasta eksyin blogiisi. Kiva nähdä, että ahkera kuntoilu on jatkunut :-P
  Oletko harkinnut ontrail.netin käyttämistä? Siellä on aika paljon tuota lenkkivihkoporukkaa.

  -jukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan nähneeni tuon ontrail.netin jossain, mutta en ole perehtynyt siihen. Lenkkivihkon jälkeen päädyin käyttämään treenit.net -palvelua, joka on varsin yksinkertainen ja antaa mukavaa yhteenvetoa kuluneista ajoista. On siinäkin puutteensa, mutta olen täydentänyt sen koneellani olevalla excelillä. Muuten kirjoittelen nykyään vain tänne blogin puolelle enemmän silloin kun on aikaa :)

   Poista