20.3.2013

Cooperista innostuneena

Perjantain cooper ja myös viikonlopun Aktia cupin osakilpailu ja siellä monien juoksufoorumilta tuttujen henkilöiden ennätykset 10 kilometrin juoksussa saivat itseni juoksemaan kovempaa menoa jo nyt, viikkoa ennen kuin tuo Arenan 10km testijuoksu olisi ollut.

On se 10k raaka matka. Toisaalta alkumatkasta saa aika rennosti porskuttaa, mutta toisaalta pitäisi uskaltaa pitää ruuvia tarpeeksi kireällä, ettei käy niin, että loppukiri irtoaa mallikaasti ja muutenkin meno on jopa liian nousujohteista ja ehkä raastavammalla alulla olisi mahdollista saada parempi aika. näin kyllä pääsi vähän itselle käymään tänään, sillä 1k väliajat kertovat siitä, miten vauhti kasvoi melko tasaisesti matkan aikana. Silloin kun näkyi heikompi väliaika, oli syy tien alustassa, joka oli paikoitellen peilijäässä, tai tuulessa, jota oli kohtuu muikeat 6m/s.

Väliajat olivat
4:00/km
3:57/km
3:50/km
3:49/km
3:55/km
3:50/km
3:57/km
3:45/km
3:48/km
3:41/km

Ja loppuaika oli tyydyttävä 38:33!!

Sykkeistä en puhu enää, koska nyt ne olivat taas alemmat kuin aiemmin, ja kävin jopa kaupassa ostamassa uuden vyön, mutta möivät liian pienen, joten pitää käydä uudestaan kaupassa joku päivä...

Vähän tuntui siis loppua kohden, että alussa olisi voinut ottaa vähän reippaammin, mutta toisaalta nuo ~3:55/km väliajat tulivat paikoissa, joissa oli mutkat aivan peilijäässä ja piti hissutella aika lailla. Kesää ja kevyempää vaatetusta odotellessa!

Loppuun pieni varoitus, että ei ruokailijoille tai herkkävatsaisille.

Hienon pitkän loppukirin sain aikaiseksi, ja kellon ilmoittaessa matkan päätöksestä, päätti vatsa hienosti yrittää laatoittaa paikallista pensaikkoa. Vatsa oli kuitenkin tyhjä, joten oikein mitään sieltä ei tullut. 5s tämän jälkeen toinen pää yritti lannoittaa tätä samaa pensaikkoa, mutta onneksi ulompi sfinkteri toimii vielä hienosti, enkä yleisellä paikalla ryhtynyt tähän toimeen vaan juoksin kotiin verrytellen ja hoidin homman loppuun siellä.

1 kommentti:

  1. Kymppi on kyllä tosiaankin raaka matka. Kovaa olet painellut menemään!

    VastaaPoista