20.8.2013

3/9

Ensimmäinen vähemmän juoksua sisältänyt viikko, jopa kevyt viikko, vaikka tunteja tuli enemmän kuin aiempina viikkoina. Ohjelmassa oli paljon pyöräilyä kevyellä otteella, kun torstain ja lauantain juoksut vaihtuivat pyöräilyyn ja muutamana muunakin päivänä tuli pyöriteltyä kampia.

Viikkoon sisältyi kolme avaintreeniä, jotka sujuivat mallikkaasti, näistä ehdottomasti keskiviikon intervallit olivat parasta antia. Lämpötila oli jo mainittu +13C ja pieni tihkusade, jossa oli rentoa painella menemään. Perjantaina maratonvauhtisella oli uusi päivä, ja sää olikin toisenlainen. Lämpöä oli +22C ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta kuumimpaan aikaan päivästä. Myös torstain pyöräily noinkin pitkänä pitkästä aikaa saattoi vaikuttaa kulkuun, kun jalat olivat vähän pehmeinä koko juoksun ajan ja kuumahan tuossa maratonvauhtisella kympillä tuli kuin uunissa! Sunnuntaina oli vuorossa viikon pitkä, jonka pienellä porukalla juoksimme Lauttasaaren, Hietsun ja Laajalahden kautta Otaniemeen ja sieltä Lehtisaareen. Juomapisteitä löytyi Lauttasaaresta, Hietsusta ja Otaniemestä, mutta toki enemmänkin olisi saanut tuossa lämpimässä säässä olla. Juoksu kulki hyvin, samanlainen juoksu kuin edellinen pitkäkin, toki porukassa se kulki astetta ajattelemattomammin. vähän jäi lyhyeksi lenkki, kun en viitsinyt pyöräparkilta enää lähteä lisäkierrokselle, mutta eipä se montaa kilsaa vajaaksi jäänyt. Lopussa tehtiin vielä 1.5km loppunosto n. 4:25/km nurkille, joka oli ihan mukavaa vauhtia Lehtisaaressa.

Torstaina posti toi uudet kengät minulle!

Vanhat Sauconyn fastwitch 5:set ovat palvelleet minulla jo vuoden 2011 keväästä alkaen, ja lähes kaikki juoksukisat ja triathlonkisat olen niillä juossut, paitsi nyt tänä vuonna triathlonit ovat menneet jo adidaksen adioksilla kaikki. Posti toi kuitenkin juoksuun niin mukavan tuntuiset, uudet Sauconyn fastwitch 6:set, jotka ovat toki hillitymmän väritset kuin vanhat vihreät, valkoiset. Painoa näillä puolinumeroa isommilla (suositellut, sillä pohjallinen on käytännössä silti samankokoinen) on 15-20g vähemmän kuin edellisillä, laatikosta otettuna n. 205g/kenkä. Tuntuma juoksuun on samanlainen kuin vanhoilla, ja uskon, että näillä juoksee helposti myös tulevat kisat lyhyistä matkoista maratonille. Adiokset saattavat toki palvella lyhyilläkin matkoilla, ainakin triathlonissa jos ei muualla. Kahdet vauhtikengät tuskin pahaa tekevät, mutta kun vähän kapeammat adiokset eivät istu niin hyvin jalkaan kuin sauconyn kenkä, nii adios saa jäädä vain kisakäyttöön, johon se onkin sopivan napakka ja pohjan kitka tuntuu uskomattoman hyvältä. Perjantain ja sunnuntain avaintreenit juoksinkin jo näillä uusilla kengillä ja fiilis oli hyvä.

Jos vielä tulee hankittua uusia kenkiä, niin vieläkin kevyemmät kyllä voisivat tulla kyseeseen, sillä kyllähän nuo aika järeiltä tuntuu silti, vaikka droppia on toki vain 4mm. Kiinnostaisi sellaiset ~150g "minimalisti" kengät, jos tuon painoisia vielä voi sellaisiksi sanoa. Jos jalat kestää hyvin näitä vielä Ironmanin maaliin asti ihan juoksemalla, niin ehkä kevyemmillä pärjää vielä kympillä ja puolikkaalla juoksussa. Ongelma vain on, että vähän jäykkyyttä pitäisi kengästä löytyä, ja usein mitä kevyemmät kengät, sen vähemmän niissä on tukea. noh, katsellaan.

Tulevalla viikolla luvassa taas vauhtijuoksua, sillä Viikin Viitonen, eli VV#16 tulee olemaan ohjelmassa. 5km tv-kovaa, perjantaina maratonvauhtia kokeilemaan taas ja viikonloppuna tv-pitkä. Muut juoksut tuntuman mukaan.

Viikko 33

MA: tv-kevyt juoksu 7.4km, 5:28/km @ 138bpm
TI: lepoa
KE: ap: intervalli-juoksu 5*2km +1km/90s palautus, yht. 15km
ip: tv-kevyt pyöräily 20km, 1h @ 115bpm + 30min boulderointia
TO: tv-kevyt pyöräily 81.7km, 2h56min @ 118bpm
PE: ap: tv-reipas juoksu, 5km vr + 10km, 4:13/km @ 178bpm + 5km vr, yht. 20km
ip: tv-kevyt pyöräily 20km, 45min @ 123bpm
LA: tv-kevyt pyöräily 26.5km, 1h05min @ 127bpm
SU: tv-pitkä juoksu 26.6km, 4:58/km @ 148bpm + tv-kevyt pyöräily 14km, 40min @ 115bpm

Juoksua 69km, 5h28min ja pyöräilyä 162km, 6h26min, kiipeilyä 30min, yhteensä 12h24min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti