7.8.2013

Tri-kausi pakettiin Rykäsyssä #3

Tulipa osallistuttua vielä yhteen triathlon"kilpailuun", kun seuralla oli vielä yksi harjoituskisa kuusijärvellä. Tämä sai sitten olla viimeinen triathlon tälle vuodelle, mutta kyllähän sitä uida ja pyöräillä aina jaksaa, vaikka juoksukisat ja juoksutunnit tulevat enimmäkseen täyttämään syksyn kalenteria. Onhan tässä vielä seuran päätöstapahtuma kuusijärvellä joskus syyskuussa, mutta siitä en tiedä mitään, mitä on ohjelmassa.

Maanantaina ensimmäistä kertaa uimaan sitten Joroisten, joten olihan uinti taas oudon tuntuista! Vuosaaren altaassa olin lillumassa, hyvä paikka uida. finntriathlon -uimalakki hajosi tosin heti, kun yritin laittaa sitä päähän, joten hyvä, ettei kisassa hajonnut, vaan vasta seuraavalla kerralla. Uin vain verroja ja 5*100m/15-20´´, vauhti on pudonnut muutaman sekunnin, avg. 1:21/100m vauhti, kun tätä vauhtia pääsi vielä keväällä hyvin 10*100m/10´´ ja vain hitusen hiljempaa 1000m putkeen (1:22,5/100m). Noh, on tässä paremmat lähtökohdat kuin viime talvena, jolloin pääsin 1000m ehkä n. 18min pintaan. Loppuverryttelyksi uinnin jälkeen 14km pk-lenkki kotiin lämpimässä säässä.

Tiistaina siis oli rykäsy, johon oli hyvä vetristely tehty edellisenä päivänä ja haettu uintiin uutta tuntumaa. Verraa kotoa 21km ja oma läntti polun reunasta itselle, johon pyörä nurin, juoksu- ja pyöräkengät viereen ja kypärä ja lasit pyörän päälle. Sukat laitoin pyöräkenkiin, mutta lopulta laitoin ne jalkaan vasta juoksuun lähdettäessä (en sprintissä yleensä käyttäisi sukkia, mutta nyt ei ollut kiire, ja rakkojen riski pieneni käytännössä nollaan).

Uintiin lähtöä joutui hieman odottelemaan, ilman märkäpukua sekin käy työstä. Aluksi olin eturivissä, puoliksi, mutta sitten porukkaa vaan lipui edelle väkisin sivuilta, joten jouduin lähtemään jostain neljännestä rivistä vähintään ja jalkaa ja kättä sai suuhun ja varpaille ihan riittämiin. Kerta se on ensimmäinenkin. Toivoisin, että kun kuulutetaan, että nopeat eteen ja ei niin nopeat sitten peremmälle ja reunoille, niin sitä myös toteltaisiin. Mielestäni n. 12min uinti ei ole vielä erityisen nopea ja automaattinen eturivin paikka, joten pliiis... Monen kymmenen ohituksen jälkeen uin vielä kärkiryhmän kiinni ohitellen hitaampia ja tyydyin peesailemaan siinä, jossa taisi uida vielä neljä-viisi kaveria, en tiedä tarkkaan. Päätin jo ennen kisaa, että uinti saa olla rauhallinen, joten kun sain letkan kiinni, jäin siihen loppuun asti. Olipas se helppo uinti, tosin eipä kellokaan kertonut ihmeitä, ehkä n. 11min(?) oma kello ei kertonut väliaikaa, kun unohdin painaa nappia.

T1 menikin suht vikkelään, kun ei ollut märkkäriä. Otin sen silti rauhassa, mutta näköjään toisena lähdin matkaan ja risteyksessä otin jo kärkipaikan.

Pyöräiltiin Markoksen kanssa sitten ees taas ykkösenä ja kakkosena, minä ylämäissä ohi ja hän alamäessä ja suoralla. Ehkä meidän kokoero ja pyörien ero (maantie vs. triathlon) selittää asian. Kuninkaanmäen nousuun otin sitten viimeisen kerran ykköspaikan, ja en siitä sitten luopunut enää ennen vaihtoa. Eroa oli ehkä 5-10s vaihtoon tultaessa. Oma kello ei taas kerro ihan tarkkaan pyörän aikaa, maantieosuus ehkä n. 30:30 ja 30s lisää sitten parkkiksen läpi köröttelyyn autojen seassa.

T2 meni vähän säätäessä sukkien kanssa, mutta kyllä ne siitä.

Juoksu oli vähän masentavan oloinen, kun Markos tuli heti alikulussa ohi ja onnitteli hyvästä pyöräilystä ja lähti omille teilleen. Taisi siinä ottaa vähän rennosti juoksun, koska alun jälkeen selkä loittoni vain enää hieman kerrallaan ja näköyhteys säilyi melkein koko ajan. Puolimatkassa eroa taaksepäin oli itsellä noin 1min20s, joten ajattelin ottaa vähän lungimmin juoksun loppuun asti ilman suurempaa kiristystä. Vauhti ei siis mikään mahdottoman kova, taisi olla 21:57 aika 5.4km lenkuralle (4:03/km).

Ensi vuonna juoksureitti taitaa muuttua vähän, mutta matka lienee suht sama, muistaakseni se on ollut edellisinä vuosina silti myös noin 5.4km? Tavoiteena (spekulaationa) voisi kiristää tästä ajasta, joka oli 1:05:31, ainakin pari minuuttia (sopiva tasaluku, alle 1:03:00?), sillä uinnista ja juoksusta lähtee tuollainen siivu melko varmasti, ja jos saan toisen pyörän jostain alle, niin silläkin voisi lähteä jonkinlainen siivu - ja kyllä nykyiselläkin jotain kehitystä pitäisi näkyä. Toisaalta, ei taida olla paljoa järkeä tässä vaiheessa lyödä mitään tavotteita, pelkkiä spekulaatioita =)

2 kommenttia:

  1. Moi! Rykäsyn juoksureitti pysyy tulevaisuudessa samana kuin tänä kesänä. Ollaan näin vähemmän haitaksi rannalla loikoilijoille, turvallisuus paranee etc.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, eipä tarvitse opetella uutta reittiä ja onhan tuo nykyinen ihan mainio :)

      Poista