23.8.2013

Viikin Viitonen #16

Kaksi kolmesta viikon avaintreenistä on nyt suoritettu, kun keskiviikkona oli illasta VV#16 ja tänään oli auringon helliessä lämmöllään 12km maratonvauhtista treeniä luvassa.

Viikin Viitonen #16Koko keskiviikkopäivän oli sellainen spagettiolo, kun jalat olivat löysät kuin mitkä ja väsyttikin aika lailla. Otin parin tunnin päikkärit vielä kolmesta viiteen, vaikka en ollut tehnyt aiemmin päivällä vielä mitään. Mistä lie, mutta nyt on viime päivinä tullut otettua enemmän tai vähemmän päiväunia siinä iltapäivästä. Ei ne huonoakaan varmaan tee, mutta syy niille varmasti on jossain.

Ilta lähestyi jo kuutta, kunnes tajusin, että ei hitsiläinen, tässähän pitäisi jo olla menossa, jos haluaa rauhassa hiippailla juosten paikalle, matkaa oli kuitenkin reilu 8km. Lopulta löysän ruhon ilmoittelujen myötä päätin, että minä polkasen pyörällä sinne rantaraittia pitkin. näin tuli pieni alkuverra tehtyä pyörällä, mutta silti meinasi tulla kiire juoksulämppärien aikaan, kun olin klo 18.45 paikalla. Nimi listaan ja lyhyelle avauslenkille. Juoksin kuitenkin lopulta vain 800m, jossa ehkä 300m alle nelosen vauhtia, ja jalat olivat ihan pehmeinä. Ajattelin, mitä tästäkin tulisi kun nyt jo puuskuttaa ja jalat ovat hyytelöä. Tämän jälkeen tapasin Jorman, jolla oli myös ollut väsymyksen kanssa pientä taistelua, mutta oli kuitenkin päättänyt tulla mestoille - ja lopulta ihan hyvä, koska loppuaika tyydytti.

Hieman ennen seitsemää siirryttiin lähtöviivan tuntumaan, mutta kovin halukasta porukkaa ei löytynyt ihan eturiviin viivalle seisomaan, joten olisinkohan siinä viidentenä, kuudentenä lähtenyt liikkeelle. Lähtö "hep" kajahti ilmaan ja ihmiset ampaisivat lievään ylämäkeen vauhdilla. Reilun kolmensadan metrin jälkeen vilkaisin kelloa, ja vauhti oli 3:30 luokkaa! Ja silti porukka oli kirmannut minun edelle ihan reilusti, edellä meni varmaan toistakymmentä kaveria, joista osasta muodostui pian sellainen viiden kuuden hengen poppoo siihen parin kymmenen metrin päähän ja joka loittoni pikku hiljaa. Itse hidastin tässä kohtaa vauhtia, sillä 3:30 on liian kova aloitus jopa minulle. Tavoite itselle oli kisaan, että alle 19min ja niin, että ensimmäinen kilometri ei ole nopein.

VV#16 ylivoimainen voittaja miehissä selviää jo kättelyssä
Reitin alkupuoli on kumpuilevampaa kuin loppuosa, jossa juostaan pitkiä suoria. Ensimmäinen kilometri tuli täyteen ajassa 3:43, joten ihan tyydyttävää kyytiä tultiin eikä yllättäen vauhti ihan niin pahalta tuntunut, kun ei ihan yksin tarvinnut reitille lähteä - 128 muutakin oli lähtenyt nautiskelemaan Viikin hienoista maisemista kauniissa loppukesän auringon paisteessa.

Siinä vielä muiden peesissä
Toinen kilometri mentiin aika saman kaavan kautta kuin ensimmäinenkin, kumpuilevaa maastoa pitkin, ja väliaika pamahti näyttöön 3:42. Eli ainakin toinen tavotteista oli täyttynyt. Lisäksi alle 19min loppuaika vaatisi tasaisia 3:48/km kilometrejä, joten hyvin oltiin edellä aikataulua, oli varaa jopa hyytyä lopussa jo. Edellä menevä pieni porukka alkoi rakoilla, ja siitä taisikin yksi ainakin pudota toisen kilometrin aikana ja takaani tuli toinen ohitse vetämään.

Kolmas kilometri ei vielä muutoksia tuonut, sillä aika oli 3:43 (muutaman kymmenyksen hitaampi kuin ensimmäinen) ja kumpuilu jatkui. Edellä mennyt porukka hajosi enemmän ja siitä alkoi pudota yksittäisiä juoksijoita meidän edelle. Näitä sitten muutamia tavoitettiin raastosuorilla seuraavilla kilometreillä.

Neljäs kilometri alkoi suoralla, joka oli ensimmäinen kolmesta pitkästä suorasta. Tässä otin peesin edelle menneestä kaverista, ja pysyin siinä seuraavan reilun kilometrin, koska vastatuuli ja sivutuuli olivat sen verran ikäviä. Mikäs siinä peesaillessa ja edellä meneviä putoavia kavereita ohitellessa. Neljäs kilometri taittui aikaan 3:42.

Rinnalle ja lopulta ohi
Viidennen kilometrin aikana oli kolmas suora menossa, ja sen alkupuolella siirryin keulille/ kaverin rinnalle. enää 800m matkaa, ajattelin. Takaa ei saisi ketään enää päästää ohitse ja edellä meneviä ei enää pahemmin tullut havaittua ihan siinä edessä. Noin 500m ennen maalia, kun käännyttiin pois viimeiseltä raastosuoralta, maassa oli spraymaalilla vedetty "Loppukiri!" tms. ja siinä sitten vieruskaverin kanssa mietittiin, että mistäs sellaisen taikoisi esiin. Tässä vaiheessa menin kuitenkin sisäkurvin kautta edelle, ja viimeisillä sadoilla ja kymmenillä metreillä kuulin vain kovan hengityksen ja askelluksen perässä, joka sai ravaamaan itseä vieläkin kovempaa kuin yksin olisi millään pystynyt. Viimeinen reilu 100m tultiin loivaan alamäkeen, joka tultiin sitten jo niin lujaa kuin vain pääsi. Ohi ei kukaan tullut, mutta edellä menevä kaveri jäi harmittavan lähelle, sillä pääsin vain 2s päähän, mutta matka loppui kesken!

Viimeinen kilometri taittui aikaan 3:35, ja loppuaika oli kymmenykset mukaan otettuna 18:28, joka on uusi ennätys. Kyllä, reitti ei ole virallisesti mitattu, mutta eipä minulla ole yhtään virallisempaakaan vitosta ikinä juostuna, vain omatoimisena pari kertaa. Matkaa garmin näytti 5.01km.

Tästä Jorma tulikin heti melkein perässä vain viimeisellä 500m noin 10s jääneenä, joten jatkoimme noin 2,5km verryttelylenkille ja pääsimme heti perään seuraamaan palkintojen jakoa.

Tapahtuma oli kerrassaan upea, ja en ihmettele, että se on parin vuoden aikana paisunut muutamasta osallistujasta nyt jo yli 120, ja joka kerta tehdään uusi osallistujaennätys! Puitteet ovat puistojuoksulle täydelliset, muuta liikennettä ei ole juuri yhtään ja miljöö on upea. Järjestelyt toimivat tällaisinaan erittäin hyvin, kun tarvitsee laittaa vain nimi listaan ja vapaaehtoinen (ja suotava näin hienolle tapahtumalle!) vain nimellinen 5€ maksu kilauttaa rahalippaaseen sisään. Maalissa sitten parhaan ajan tehnyt mies ja nainen, jotka eivät vielä ole voittaneet kisaa, saavat mitalin. Maalissa oli myös mehua tarjolla janoisille sankareille.

P.s. Kuvat VV ottamia, ja poimittu VV facebook-sivuilta,
https://www.facebook.com/viikinviitonen
Yleiset sivut osoitteessa
http://www.viikinviitonen.info/

3 kommenttia:

 1. Kova aika! Onnittelut!
  Viime vuonna pääsin kerran VVn juoksemaan, toivottavasti vielä tänä syksynä toistamiseen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! toivotaan omaltakin osalta, että vielä lokakuun lopussa/joskus ennen lumien tuloa vielä on joku kisa, jossa voisi käydä pyrähtämässä. Varmaan Aktian yritän poimia ensi talveksi kalenteriin näitä nopeampia juoksuja ajatellen. Kymppi pitäisi viilata paljon paremmaksi, jos haluaa triathlonissakin pärjätä ensi kaudella.

  VastaaPoista
 3. Tosi mainio yhteenveto kisasta! Ja kiitos kehuista. :)

  -asmo/VV-

  VastaaPoista