20.4.2011

Ei ihan suunnitellusti

Nyt voi jo sanoa, että en taida tehdä yhtään tarkkaa suunnitelmaa enää koskaan juoksun osalta. Tai muidenkaan urheilujen. Ei vaan toimi minulla. Niissä pysyminen on liian haastavaa. Joko päivän fiilis ei ole sopiva ko. lenkille tai muuten paikat kipeänä tms. Enkä halua tästä mitään pakkopullaa, kunhan juostaan kun on kivaa :) Uskon, että sillä saa paremmat tulokset.

Viikonloppuna ei tullut pitkää juoksulenkkiä, kuten oli suunnitteilla. Pyöräilyt olivat lauantaina 10+42km, sunnuntaina 42+7km. Noh, kai nuo käyvät siitä pyöräkauden avauksesta, pyörä odottaa huoltoa, jossa pitäisi vaihtaa osaa jos toistakin, hajoaa vielä käsiin. Uusi maantiepyörä olisi kiva. Nyt vauhti oli siinä 20kmh luokkaa, kun renkaat puolityhjiä :)

Maanantaina juoksin normikierroksen, 5.25km ja vauhti oli 5:35/km. Tuntui kevyeltä :O Noh, enpä välitä. Tuntuu hyvältä, annetaan mennä. Ei ollut mittaria mukana. En taida koko seuraavan kahden viikon aikana ottaa mittaria mukaan, koska muuten en saa sitä rentoa fiilistä siihen juoksemiseen.

Eilen oli vähän vastaava, mutta ulos päästyä muistin (klo ~07.00), että pitää käydä kurkkaamassa tuo urheilukentän juoksurata, kun viime viikolla siellä oli vielä lähes hiihdettävässä kunnossa olevat hiihtoladut, mitä nyt pohjoiskaarteessa hieman sulanutta. Kenttää peitti kaikkialta lumikerros. Eilen sitten huomasin, että lunta ei_ollut_missään_! Vähänaikaa ihmettelin ja mietin, oliko joku käynyt siivoamassa kaiken pois, kun ei koko alueella näkynyt missään lunta. Noh, tuskin kukaan muu kuin itse aurinkojumala ollut niitä siivonnut. Kiitos kuitenkin :) Päätin siis mennä sinne testaamaan juoksua radalla.

Pidän radalla juoksemisesta. Jotenkin siellä saa paljon paremmin itsestään irti ja pystyy keskittymään enemmän juoksuun ja omaan ajatteluun, kun ei tarvitse keskittyä ollenkaan hiekkaisiin kvl tai suojateiden yli kaahaaviin autoilijoihin. Tarkoitus oli juosta kevyttä menoa, kuten edellisenäkin päivänä, ja sujui hyvin 6.8km yhteensä 5:44/km vauhdilla. Tyydyttävää menoa siis.

Kävin eilen myös kiipeilemässä Salmisaaressa parin kolmen viikon tauon jälkeen. Ei ollut tullut mitään uusia reittejä juurikaan, joten vanhoja mentiin pääasiassa. Ja mitäpä tuo niin haittasi, kun ei niitä silti pääse ;) Noh, tuli kiivettyä siinä 5b lämppäreistä 6b+ reittejä, yläköydellä koitin vielä haastavan näköistä 6c reittiä, joka ei kyllä mennyt millään :) Tekninen oli todellakin, joten pudotuksia tuli useampi ennen toppausta :P Huomaa, että kestävyyskin katoaa nopeasti, kun ei kiipeä nyt kuin kerran viikkoon ennen kesää. Ei vain ole aikaa. Pitää yrittää petrata kotona treenaamisessa, kun voisi roikkua otelaudalla ja erilaisilla härveleillä treenata hapotusta. yleensä se vain tuppaa unohtumaan ja jää kokonaan väliin.

Tänään uimaan päivällä vielä, josko sitä uisi parin viikon tauon jälkeen (viime viikolla ei vain ehtinyt!) vain matkaa keskittyen tekniikkaan, ilman sen suurempia tavoitteita. Tärkeintä olisi, että kesällä jaksaa edes uida sen 2km avovedessä ilman kuolemaa :) Ja jos sitä ennen uintia vielä nopeasti kävisi heittämässä muutaman kilometrin lenkin. Loppuviikosta tulee huomenna 2km vetoja radalla, ja sitten kevyttä juoksua ja sunnuntaina vielä pitkä lenkki. Katsotaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti