12.4.2011

Turinaa tulevasta

Ei sitä aina jaksa odotella, ja miksi pitäisikään?  Kirjoitellaan siis parin päivän tunnelmia ainoastaan. Kyllä sieltäkin juttua riittää :o

Tein itselleni lyhyen suunnitelman seuraavalle neljälle viikolle, aina siis tuonne toukokuun alkuun. Onpa muuten ensimmäinen itse tekemäni ohjelma, jos sitä sellaiseksi voi sanoa. Vauhdeista ei ole mitään kuvaa, mitä nyt ne kovin hiljaisia ovat :) Pyritään nyt noudattamaan tuota plääniä, ellei uusia ajatuksia heräile. Runko kuitenkin on selvä, ja en nyt halua lipsua tästä rytmistä, että juostaan usein ja säännöllisesti. Kyllä ne mahtuu aikatauluun kuitenkin. Ei tekosyitä.

Eilen aamulla, päivä kisan jälkeen, tuntui jalat ihan ok vielä, mutta kun oli puolipäivää istunut pöydän ääressä ja lukenut, huomasin kun oli aika lähteä Helsinkiin, että kovin on pökkelöt jalat :) Ei tullut edes kävelystä kunnolla mitään. En osaa selittää fiilistä, mutta varmaan jokaisella juoksijalla/pyöräilijällä ollut sellaista jumitusta etureisissä joskus, ettei kävely oikein toimi, kun lihakset junnaa vastaan :p Siinäpä ne kuitenkin sitten kävelyn aikana paranivat ja kotiin päästyä taas olivat ok. Tänään kuitenkin taas aamulla pientä jäykkyyttä. Noh, sillähän se lähtee millä tulikin. Lenkille siis, kuten oli suunnitelmissa. Eikä saa lipsua!

Alku oli lupaavaa, kun ovesta astui ulos. Syke oli reilu 50, mieli rauhallinen, eikä kävelemällä saanut sykettä millään yli 100. Noh, ilo loppui pian kun lämmittelyn jälkeen piti juoksemaan lähteä. Eihän siitä juoksua saanut, kun syke pomppasi 150 vaikka vauhti oli n. 120s hitaampaa kuin toissapäiväinen kisavauhti. Hei, paljonko sen pk-lenkin vauhdin oikein pitää olla? noh, pidin rajana, että keskisyke saa olla 150, joka lenkille lopulta tulikin. Paljon mäkiä, jotka kyllä avittivat sykkeen nousussa, kun kävellä ei kehtaa Matkaa 10.5km ja aikaa hupeni 68min. Vauhti siis 6:28/km. Tämä, 6:30/km, on myös tuleva pk-lenkkivauhti. Tai tavoite ainakin. Heikkoa. Näiden lisäksi palauttavan vauhti on 6:45-7:00/km, vetojen 4:15-4:40/km, tasavauhtisten 5:10/km ja pitkien 6:50/km. Olisiko jotain juostava tuossa 5:30-6:00/km tuntumassa? Noh, ehkä sitten näiden viikkojen jälkeen. Ei liikaa kovaa saa ottaa mukaan, vielä.

Seuraavan neljän viikon aikana olisi tarkoitus keskittyä lyhyempiin matkoihin kuin maraton, koska sellaista ei ole tarkoitus edes juosta tänä vuonna. Silti pitkä lenkki on jokaisella viikolla tietenkin mukana. Josko syksyllä puolikkaan jossain juoksisi? Hölkkäkunkku-sarjassa riittää noita vajaan kympin kisoja, jotka tuntuvat mielekkäiltä, ja triathlonissakin heinäkuussa on kymppi ja elokuussa puolikas juostava, joten ei tappoa ja sinne on vielä aikaa :)

Siispä tällä viikolla vielä juostaan... Noh, kuulee sitten :) Kolme lenkkiä luvassa vielä. Samoin kolmet taidotreenit ja pari uintikertaa mahdollisesti, jos olo on sen mukainen. Kiipeilyä ei mahdollisesti kyllä ehdi. Kotona on silti komia otelauta, jolla treenataan kun jaksetaan (eli ei väsyneenä!) :)

P.s. Luin manuaalista, että sykemittarini raja-arvona on sykkeen osalta 199. Joten ei ihme, etten koskaan ole sillä 200 nähnyt =O Hmm... Mitäs nyt tekisi? Pitäisi varmaan käydä joskus, kun osaa juosta jo, mittaamassa raja-arvoja juoksuun, maksimi, aerK ja anaK. Hmm..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti