10.4.2011

Roma non fu fatta in un giorno

Pätee hyvin juoksuun tuo vanha sananlasku. Ei Roomaa rakennettu päivässä. Pohjaa silti luotiin varmasti kokoajan, ja palkinnosta päästiin nauttimaan vasta paljon myöhemmin. Silti matkalla on varmasti ollut huonoja aikoja, mutta onhan niitä juhlia aiemminkin pitänyt pitää, vaikka harjannostajaisia, jos ei muita. Itselle tällainen oli tämän päivän Nummelanharjun hölkkä.

Keskiviikkona (6.4.) aamusta bussilla kohti pk-seutua, ja jäin Leppävaarassa pois, josta mukava n. 5.5km juoksulenkki Konalaan boulderoimaan. Pitkästä aikaa pelkkää boulderointia, ja hauskaa oli! sellaista perussettiä, 6a-6b reittiä meni boulderoimallakin. Huomaa, että kestävyys ei ole niin kova, mutta voimaa hieman edes löytyy, kun ei köydellä mene kuitenkaan kovempaa. vielä kun tekniikan saisi kuntoon, niin tasokin nousisi :) Iltapäivästä sitten reipasta kävelyä reilu 11km Konalasta keskustaan mukavassa säässä, kun ei satanut. Alkoi oikean jalan nilkan sivuosaan (säären ihan alaosassa sisäpuolella) pientä kipua lopulta tulla, taisin kolauttaa sen kunnolla joko tiistain treeneissä tai keskiviikon boulderoinnissa. Pieni patti siinä vielä. toivottavasti lähtee pian.

Torstai ja perjantai oli todella kiireisiä, ja illalla vasta kymmenen aikaan kotiin, eikä kyllä jaksanut tehdä yhtään mitään enää. Ehkä ihan hyvä, vkl silmällä pitäen. Lauantaina sitten illasta kevyttä lenkkiä sunnuntaihin valmistautuen. Hyvä lämppä päälle ja 3km hieman tavoitevauhtia hiljempaa, 5:00min/km, 5:40min/km ja 5:00min/km. Alkoi tuo nilkassa ollut kipu ilmoitella itsestään, joten jätin heti kun tuntui. Ettei nyt pilaisi sunnuntain kisaa sentään :)

Sunnuntaina, eli tänään, oli sitten vuorossa Nummelanharjun hölkkä. Aamusta kunnon aamupala 3h ennen starttia sekä formuloiden seuraamista, joka keskeytyi kun piti lähteä ilmoittautumaan kisaan ja lämmittelemään. Pääsin kotiin juuri kun kaarsivat takaisin varikolle kisan loputtua -.-'' Noh, tuleehan noita kisoja vielä. Itse asiaan. Lämmittelyä tuli tehtyä normaalia enemmän, yleensä lenkille lähden suoraan kotiovelta ja sitä päivän tavoitevauhtia. Sykkeethän siinä alussa nousee, mutta tasaantuu lopulta. Tänään oli erilainen strategia, koska kyllä se hyvä lämppä antaa ehdottomasti paremmat saumat kisaan, ettei jalat pökkelöidy heti alkuunsa. sellainen reilu 20min heiluttelua, kevyttä juoksua, kävelyä, spurtteja, tavoitevauhtia ja hieman kovempaa. Tai mistäs minä sen vauhdin tiedän? Tuntuman mukaan mentiin kuitenkin :)

Tavoitevauhti oli siis 35:00 loppuaika tai alle. Tai oikeammin 5:00min/km, koska reitti oli hieman vajaa 7km. Olen todella huono arvioimaan omaa vauhtia vielä, koska en ole kuin reilun kuukauden juossut :) sykkeitä seuraamalla ajattelin mennä alussa. Olin treeneissä havainnut, että kun kerran 5km testilenkin juoksin, meni vauhdilla 4:53min/km ja avg173. tuntui silloin kovalta. Siksi hieman alhaisempi vauhti tavoitteeksi. Samoin ehkä parin viime viikon heikompi juokseminen vaikutti päätökseen. Ehkä tosin lepo olikin vain hyväksi?

Kisan lähtöpaukku kuului ja pistin sykemittarin pyörimään. Lähtö/maalisuoran juostua alkoi heti pitkä ylämäki, joka piti ottaa varovaisesti, ettei hyydy matkalle happojen takia. Jäinkin heti kättelyssä toooodella kauas ja mäen päällä  oli kärki mennyt jo mäen alle, heh. sykkeet mäen päällä oli luokkaa 170, joten ei mahdottomat. Hyvä niin. Mäki alas ja pitkä loivaa ala/ylämäkeä kolmonen, siinä sitten ei kenenkään peesi oikein kelvannut, vaan lähdin ottamaan todella pitkäksi venynyttä jonoa ja siinä kulkevia ihmisiä kiinni. Välillä eroa seuraavaan olikin parikymmentäkin metriä. tämä pätkä mentiin sykkeillä 170-180, tasaisesti nousten. Nelosesta alkaen sykkeet lähtivät taas hieman nousemaan, n. 185. vitoseen tullessa päätin, että sykkeillä ei ole enää väliä, koska matkaa oli vajaa 2km jäljellä. Jaksetaan kuitenkin loppuun. Kutoseen tullessa sykkeet olivat siinä 190, ehkä pari pykälää ylikin. Viimeinen mäki. Tappava :) Edessä oli vielä nelisenkymmentä metriä edellä yksi päänahka, mutta ei se siinä mäessä lähentynyt. Sykkeet 196. Maalisuora aukeaa. Ero edelleen pitkä. Loppu spurtti ehkä 100m ennen maalia, ja saan vielä kiinni! eroa oli vielä tuossa vaiheessa kolmisenkymmentä metriä, joten kovaa tultiin häneen nähden. kiitos kiriavusta! :) Olisi pitänyt vain lähteä aiemmin, koska en hyytynyt ennen viivaa, eikä oksennusta tullut. Höh. Sykkeet 199. Ehkä pari pykälää saisi vielä korkeammalle.

Aika oli lopulta 30:52, ja kilometriajat olivat suunnilleen nämä:
1. ja 2. km 4:43min/km
3.km 4:25min/km
4.km 4:20min/km
5.km 4:25min/km
6.km 4:28min/km
6. -> maaliin: 3:49min. Matka oli jotain reilu 700m? ehkä siis reilu 5min/km, joten mäki näkyy ajassa?

Kuitenkin, lupaavia kilometriaikoja tällä harjoittelulla. Toivottavasti syksyn viimeisissä kisoissa mentäisiin jo 4:15min/km ajoilla.. *toiveajattelua*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti