5.4.2011

Nyt taas jaksaa!

Tänään uimassa päivällä alennushintaan taas kerran, ja kulki l_o_i_s_t_a_v_a_s_t_i :) ainakin siltä tuntui ja kai se on pääasia. Alkuun normaalia lämppää. Saunan kautta altaaseen, selkää/rintaa/kelluntaa/vaparia sekasin 100m joku reilu 6min ja perään sitten 1000m vapaauintia aikaan 22:40min. Päätin ottaa nyt aikaa kun kyllä se jotain kertoo vaikka tavoitteellisesti ei pidäkään uida aikaa vastaan. Kertoo sitten edes jotain kehityksestä kun jatkossa ui samaa matkaa yhtä rasittavasti. Olisiko syskyyn mennessä parantunut edes alta 20min :) Sitten saunaan miettimään taktiikkaa.

Hengitys kulki eilisestä opittuna hienosti ja käsiinkin ehti kiinnittää huomiota. Takaisin altaaseen ja ajattelin uida sitä sun tätä, kellon pistin kuitenkin päälle. Altaaseen oli ehtinyt tulla kilpauimarit ja uimakoulu, joten rata oli vaihtunut ja kaventunut, mutta onneksi ei ollut montaa uimaria kuntouimassa. Lähdin siitä seuraamaan erästä naista, joka näytti uivan hienolla tekniikalla rauhallisesti. Siitä hieman mallia ottaen välillä, tajusin vartalon kierron tärkeyden. Ei pidä uida mahallaan, vaan yrittää mennä kyljeltä kyljelle. Hui kun huomasi taas helpottavan! Hengityskin tuli paljon helpommin, puhumattakaan nopeuden ja helpotuksen olkapäissä (ei kyllä suuremmin ongelmia ole ollut, mutta onhan se helpompaa kättä viedä eteen kun kiertää vartaloa :o) parantuneen. Siispä päätin jatkaa matkaa, kun tämä nainen lopetti siinä edellä vetämisen 300m jälkeen. Siirtyi erilaisiin drilleihin, joten en pystynyt seuraamaan oikeastaan kun meni itselle pääasiassa liian hiljaa. tuli mentyä sitten toinen 1000m aikaan 21:55min, vaikka taas en erityisemmin kelloa katsonut. Hienoa :) tähän vielä 300m jäähdyttelyä erilaisilla tyyleillä, joten päivässä tuli 2400m uintia.

Mietin kun nousin altaasta, että pitäisikö jatkaa vielä kun ei tunnu missään, mutta päätin jättää, koska koskaan ennen en ole yli 2000m uinut yhdellä uintikerralla. Illalla vielä lenkille ja taido-treeneihin, ja huomenna boulderoimaan Konalaan, joten hyvä säästellä itseään vielä :)

Muistelin tänään uinnin jälkeen, kuinka olin pari vuotta sitten lukiossa ollut uimassa stadikalla liikuntatunnilla, ja piti uida 1000m. Aikaa taisi mennä n. 45 minuuttia ja meinasin oksentaa altaan reunalla kun nousin ylös. Piti jäädä istuskelemaan ja makoilemaan altaan reunalle hetkeksi ennen kuin lähti pukkariin! Heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti